HABERLER
HABER ARŞİVİ
ALİAĞA-MENDERES HATTINDA 8 ÜST GEÇİT DAHA TAMAMLANDI
Tekel Lojmanları,  2. Ana Jet Üssü bölgesi, Balatçık 8788 Sokak, Akıncılar Mahallesi, Kahramanlar, Şemikler, Dokuz Eylül, Seyhan, Binbaşı Reşat Bey ve Küçükada mahallelerindeki asansörlü yeni yaya üst geçitlerini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, 5 yeni alt geçit için de ihale yaptı. Büyükşehir, 2 üst geçitin inşaatını ise sürdürüyor.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa- Menderes banliyö hattında vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla gerekli görülen her noktaya yaya geçitleri kazandırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.  Gerekli noktalardaki 8 adet yaya üst geçidini daha tamamlayan, ikisinin ise yapımına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi,   5 adet yeni yaya alt geçidi için ihale gerçekleştirdi. Hattın altına prefabrik hazır kutu menfezler yerleştirilmesi suretiyle kısa sürede yapılacak yaya alt geçitleri, vatandaşların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlayacak.
 

Tekel Lojmanları,  2. Ana Jet Üssü bölgesi, Balatçık 8788 Sokak, Akıncılar Mahallesi, Kahramanlar, Şemikler, Dokuz Eylül, Seyhan, Binbaşı Reşat Bey ve Küçükada Mahallelerinde yapımları tamamlanan asansörlü yaya üst geçitleri hizmet alınırken, Yeni Havaalanı Caddesi ile Çınarlı 1561 Sokak yaya üst geçitlerinin inşaat çalışmaları sürüyor. 
 

5 adet yaya  alt geçidi yapılacak
Gerçekleştirilen ihaleye göre Şemikler İlköğretim Okulu yanı, Atasanayi 8786 Sokak, Ulukent 8764/1 (10014) Sokak, Koyundere 100 Sokak ve Koyundere 136 Sokak’ta olmak üzere 5 adet yaya alt geçidi  inşa edilecek. 9 firmanın katıldığı ihalenin sonuçlanmasının ardından yaya alt geçit inşaatlarına başlanacak ve geçitler yer tesliminden sonra 165 günde tamamlanacak.  
 

Yayalar için 72 yaya geçiş noktası
İzmir’de Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik hat üzerinde 51 hemzemin geçit bulunuyordu. Bunlardan 49’u kapatıldı. Çalışmalar tamamlandığında, hat üzerinde yayaların kullanabileceği toplam 72 adet yaya geçiş noktası oluşturulmuş olacak. Şu anda hat üzerinde istasyonlarda, yaya geçitleri ve karayolu alt-üst geçidi olmak üzere toplamda 50 adet yaya geçişi bulunuyor.
 

Proje kapsamında 22 noktada karayolu geçidi yapıldı. 2 noktada karayolu geçidi için çalışmalar sürüyor. Bunların dışında kamulaştırma işlemleri tamamlandığında 5 noktada daha karayolu geçidi yapılacak. Böylece toplam karayolu geçit sayısı 29’a ulaşacak.