HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR METRO’DAN ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞME’ SÖZÜ
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro A.Ş, 92 ülkeden 3 bin 400 üyesi bulunan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Dubai’de gerçekleştirilen 59.Dünya Kongresi’nde ‘Sürdürülebilir Gelişme Beyannamesi’ni imzaladı. Söz konusu beyanname ile tüm faaliyetlerini sosyal, çevresel ve toplumsal sorumluluk bilinciyle sürdürme konusunda kurumsal taahhüdünü ortaya koyan İzmir Metro A.Ş, böylece Türkiye’de toplu ulaşım sektöründe sürdürülebilir gelişme belgesini alan ikinci kuruluş oldu.
Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Ümit Yalçın’ın da katıldığı imza töreninde ‘Sürdürülebilir Gelişme Beyannamesi,  UITP Genel Sekreteri Hans Rat, UITP Başkanı Alain Flausch  ile İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev arasında imzalandı.

 

Alev: “Daha çok çalışacağız”
İzmir Metro’nun toplu ulaşım sektöründe uluslararası alanda çok önemli bir sözleşmenin altına imza attığını belirten İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Alev, “Sosyal, ekonomik ve çevreyle uyumlu faaliyetlerimizi daha da geliştirme, iyiye götürme sözü verdik; daha çok çalışacağız” dedi. Sözleşmeyle insan yaşamının gereksinimleri ile doğal kaynakların korunması arasında denge kurulması yönünde taahhütte bulunduklarını ifade eden Alev, “Bir çok alanda bugünden geleceğe uzanan uyumlu programlama hedefi koyduk” diye konuştu. İzmir Metro’nun 2008 yılında TSE’den Kalite, Çevre, İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemleri belgelerini aldığını hatırlatan Alev, önümüzdeki aylarda bu belgelere Enerji Yönetimi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerini de eklemeye hazırlandıklarını kaydetti.

 

‘Eylem, Harekete Geçme’ teması işlendi
İki yılda bir gerçekleştirilen dünya kongresinde bu yıl, toplu ulaşımın arttırılması için ‘Eylem, Harekete Geçme’ teması işlendi. İzmir Metro A.Ş, 92 ülkeden 3 bin 400 üyesiyle dünyadaki en büyük toplu taşımacılık kuruluşlarından olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Türkiye’deki ilk üyelerinden biri.