HABERLER
HABER ARŞİVİ
İNÖNÜ CADDESİ TURUNÇ AĞAÇLARIYLA SÜSLENECEK,KALDIRIMLARI GRANİT OLACAK
Zemin şartlarının değişkenlik göstermesi nedeniyle Üçyol-Üçkuyular metro çalışmalarına ait hesapların bir bölümü revize edildi. İzmirspor İstasyonu Ocak, Hatay İstasyonu ise Şubat sonunda bitirilerek üst düzenlemeleriyle birlikte trafiğe açılacak. Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının bulunduğu bölge ise Nisan ayı içinde trafiğe açılarak İnönü Caddesi tümüyle rahatlayacak. Yeniden düzenlenecek güzergah boyunca tüm kaldırımlar granit küp taşlarla yenilenecek; turunç ağaçları caddeye ayrı bir hava katacak.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları aralıksız devam ederken, İzmirspor İstasyonu’ndaki inşaat ve üst düzenleme çalışmalarının Ocak ayı sonu, Hatay İstasyonu’ndaki çalışmaların ise Şubat sonunda tamamlanarak İnönü Caddesi Hatay bölümünün trafiğe açılacağı belirtildi. 5.5 kilometrelik metro hattı boyunca yer alan diğer üç istasyon olan Göztepe, Poligon ve F.Altay istasyonlarında ise inşaat ve üst düzenlemelerin Nisan 2011’de tamamlanarak İnönü Caddesi’nin kalan kısımlarının da bu tarihte trafiğe açılmasının planlandığı açıklandı.
 

İnşaatın en önemli safhalarından olan istasyonların yapımı sırasında zemin şartların değişkenlik gösterdiğini ve bu inşaatların binalara çok yakın olması nedeniyle proje hesaplarının bir kısmının revize edildiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Kentimizin önemli ulaşım yatırımlarından biri olan Üçyol-Üçkuyular arasındaki 5.5 kilometrelik metro hattında inşaatlar tüm hızıyla sürmektedir.
 

Projeye başlandığı günlerde İnönü Caddesi’nin trafiğe bir an önce açılması ve bölgedeki olumsuzluğun giderilmesi için planlamalar yapılmış; İzmirspor İstasyonu’nun 2010 Aralık ayı sonunda, Hatay İstasyonu’nun ise Ocak 2011’in sonunda üst düzenlemeleri de tamamlanarak Hatay bölgesinin trafiğe açılması konusu kararlaştırılmıştır. Ancak inşaatın önemli safhalarından biri olan istasyon yapıları ile tünel yapılarını birbirine bağlayan merdiven tünellerinin yapımı aşamasında, zemin şartlarının değişiklik göstermesi ve bu imalatların binalara çok yakın olmasından dolayı mevcut projenin bu kısmına ait hesapların revize edilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu problemi aşmak adına yapılan tetkik ve hesaplamalar sebebiyle bir süreç yaşanmıştır. Bunlara ilave olarak mevsim şartlarının elvermemesiyle birlikte inşaatta çalışılamayan günler gecikmeye sebep olmuştur. Belirtilen bu sebeplerden dolayı, önceki planlamanın yeniden değerlendirilmesi gerekmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, İzmirspor İstasyonu’nun  Ocak ayı sonunda, Hatay İstasyonu’nun ise Şubat ayı sonu itibariyle bitirilip üst düzenlemesi yapılarak bölgenin trafiğe açılması planlanmıştır. İnönü Caddesi üzerindeki Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında da inşaatlar hızla devam etmekte olup Nisan ayı içinde gerekli üst düzenleme çalışmaları da tamamlanarak bu bölgenin de trafiğe açılması gerçekleştirilecektir. İş takviminde yaşanan gecikme nedeniyle hemşehrilerimizden özür diliyor, bugüne kadar göstermiş oldukları anlayış için teşekkür ediyoruz.”
 


İnönü Caddesi kaldırımlarında granit kullanılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre gidiş-6 kilometre geliş olmak üzere toplam 12 kilometrelik İnönü Caddesi’ni yepyeni bir çehreye kavuşacak olan üst doku yenilemesine ilişkin proje çalışmalarını tamamladı. Yeni yılın başında yapılacak yapım ihalesi ve takiben yer tesliminin ardından, bu güzergahta kaldırım ve tretuvar düzenlemesinin başlayacağı bildirildi.
Düzenleme kapsamında, metro çalışması nedeniyle bozulan ve yıpranan Varyant-Bayramyeri ile Üçkuyular arasındaki kaldırımlar tamamen yenilenecek. Kaldırımlarda, kaplama malzemesi olarak 10x10 cm ebadında granit küp taş kullanılacak. Bayramyeri-Üçyol arasındaki orta refüjde görüntü kirliliği yaratan demir korkuluklar da kaldırılacak.
 

Turunç ağaçları, caddeyi süsleyecek
Söz konusu güzergah boyunca, uygun olan yerlerde 3 metre aralıklarla turunç ağaçları dikilecek. Düzenleme çalışması çerçevesinde, yayaların kesintisiz ulaşımının sağlanması için de gerekli önlemler alınacak. Yayaların karşıdan karşıya güvenli bir biçimde geçmeleri amacıyla, gerekli olan noktalarda trafik ışıkları ile yaya geçitleri yeniden düzenlenecek.
İnönü Caddesi üzerinde bulunan tüm aydınlatma ekipmanları yer altına alınarak kent estetiğine uygun aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıca cadde üzerindeki reklam, pano ve afişler gözden geçirilerek Büyükşehir Belediyesi İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne uygun hale getirilmesi sağlanacak.