HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİRLİLER, “DENİZ MANZARALI” TREN SEFERLERİNİ ÇOK BEĞENDİ
Cumaovası ile Çiğli arasındaki 39.5 kilometrelik mesafeyi banliyö trenleriyle giden İzmirliler, 60 dakikalık güzergahta deniz manzarası da seyrediyor. 3 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka Tüneli, en çok ilgi gören yerler arasında geliyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin işbirliğinde gerçekleştirilen “Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi” Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin Güney kısmında sürdürülen “yolculu ön işletme” seferleri, geçtiğimiz Pazar gününden itibaren hattın kuzey kısmında, Çiğli’ye kadar olan bölümde de yapılmaya başlandı.


Ağustos sonundan itibaren Cumaovası-Halkapınar arasında konforlu, rahat, güvenli yolculukla tanışan İzmirliler, hattın kuzey kısmında başlatılan yolculu ön işletme seferleriyle birlikte bu konforlu ve güvenli yolculuğu Çiğli’ye kadar yaşarken, tren yolunun Naldöken’le Turan arasında “denizle buluştuğu” anlar ise görülmeye değerdi. 3 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka Tüneli de, Çiğli hattının “merakla geçilen” bölümlerinin başında geldi.



 
Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin kente kazandırılmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten İzmirliler, hattın tamamının açılacağı günü iple çektiklerini söyledi.
Hattın 22 kilometrelik Cumaovası-Alsancak bölümü 35, kuzey kısmındaki Çiğli’ye kadar  olan 17.5 kilometrelik bölümü ise yaklaşık 25 dakikada katediliyor.   
 

Bilindiği gibi hattın güney kesiminde Halkapınar-Cumaovası arası “Yolculu ön işletme seferleri” 30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlamış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Cumaovası’ndan Aliağa’ya kadar giderek hattın kuzey kısmında “yolcusuz” deneme seferlerini başlatmıştı. 
 

Pazar gününden itibaren başlayan Çiğli banliyö seferleri ile ilgili İzmirlilerin görüşleri şöyle: 



Şükrü Taktakoğlu
“Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun ellerinden sıkıp tebrik etmek istiyorum. Bugün ilk defa biniyorum. Trenler çok süper. Çok teşekkür ediyoruz.”

Fehamet Zorlu   
“Çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz. Alsancak- Cumaovası hattını  zaten kullanıyordum.  Karşıyaka’da oturuyorum ve işyerim Alsancak’ta. Bu nedenle benim için çok güzel olacağını düşünüyorum.  İnşallah İzmir’in her yeri demirağlarla örülür.”

Nebahat Güluğur
“Bu hat ile çok rahat ettik. Zamandan kazandık. İnşallah İzmir’in her yerinde bu rahatlığı yaşarız.”


Çağdaş Öztürk
“Menemen  Gediz Üniversitesi’nde okuyorum, Bayraklı’da oturuyorum. Bu hat en çok benim işime yarayacak. Şimdi Çiğli’ye kadar ama Aliağa’ya kadar uzayınca benim için daha çok daha iyi olacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Alim Ercan Kuşgöz

“Bornova  Atatürk Mahallesi’nde oturuyorum.. Bu seferin konduğunu gazetelerde okudum. Trenler çok güzel. Üçyol –Üçkuylar hattının da böyle devreye girmesini bekliyoruz.”

İsmet Tunus
“Çok memnunuz. Çok rahat bir şey. İnşallah en kısa sürede Aliağa’ya kadar uzar.”

Gülfem Ercan
“Biz Karşıyaka’da oturuyoruz. Gençler olarak  Alsancak’a giderken otobüslerle  zorluk çekiyorduk. Bu metrolar hem gençlere hem yaşlılara  herkese yönelik olduğu için çok iyi. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bizleri düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz.”  

Ezgi Cemre Yücel
“Karşıyaka’da oturuyoruz, Anneannem Buca’da oturuyor. Buradan Şirinyer’e  çok kolay gidebiliyoruz. Annem de Şirinyer’de çalıştığı için bizim için çok iyi oldu. Teşekkür ediyoruz.”

Doğan Dayı
“İlk defa bineceğiz bugün. Eşimle birlikte  gezmek istedik. Çok güzel bir şey. Bu hizmetlerinden dolayı  çok teşekkür ediyoruz ve devamını diliyoruz.”

Meral Bilgetekin
“Biz Karşıyakalılar olarak epeydir metronun açılmasını bekliyorduk. Çok iyi oldu. Deneme olsun diye çocuk çoluk hepimiz geldik. Turları, durakları öğrenmek için. Çocuklar  en son durağa kadar gitmek istiyorlar. En son durağa kadar gidip sonra tekrar geri geleceğiz.  Çok güzel oldu. Çok teşekkür ediyoruz.”