HABERLER
HABER ARŞİVİ
ANKARA CADDESİ’NDE YENİ TRAFİK DÜZENİ

İzmir Hafif Raylı Sistem çalışmaları kapsamında, Ankara Caddesi ve yan yolu üzerindeki geçici trafik düzeninde ikinci aşama 28 Kasım 2010 Pazar günü saat 07.00’de başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Hafif Raylı Sistem 3.Aşama 1.Kısım Bornova Hastane-Bornova Merkez arasındaki hattın Ankara Caddesi’nin altından geçecek olan kısmındaki çalışmaların ikinci etabına başlanacağından yeni trafik düzeni oluşturuldu. Raylı sistem inşaatı çalışmaları nedeniyle Ekim ayı başında oluşturulan geçici trafik düzeninin ikinci etabı 28 Kasım 2010 Pazar günü saat 07.00’de uygulanmaya başlanacak. 40 gün boyunca geçerli olacak ‘alternatif trafik güzergahı’na göre, Ankara Caddesi ile Ankara Caddesi yan yolunun çalışma alanı içinde kalan kısımları araç trafiğine kapatılacak.

İkinci etap çalışmalar çerçevesinde;
Ankara’dan İzmir’e geliş güzergahı olan Ankara Caddesi ile yan yolunun, Osman Kibar Kavşağı tüneli girişine yaklaşık 100 metre kala yapılacak raylı sistem dikine geçiş çalışmaları sırasında trafik akışı; İzmir yönüne doğru 2 şerit, Ankara yönüne doğru ise 3 şerit olarak sağlanacak. Söz konusu 3 şeridin 1 şeridi yan yol, 2 şeridi ise Ankara Caddesi olarak kullanılacak.

İzmir yönünden Uşak-Ankara yönüne geçiş yapacak araçlar:
İzmir yönünden Uşak-Ankara yönüne geçiş yapacak araçların güzergahında herhangi bir değişiklik yapılmadı; aynı güzergah kullanılmaya devam edilecek. Söz konusu güzergahı kullanacak ağır tonajlı araçlar ise, Ege Üniversitesi Kavşağı’ndan otoyola yönlendirilecekler.

Uşak-Ankara yönünden İzmir yönüne geçiş yapacak araçlar:
Uşak-Ankara yönünden İzmir yönüne geçiş yapacak araçların güzergahında bir değişiklik olmayacak. 121 sokak, Ankara Caddesi’nden giriş yapılacak şekilde Evka-3 Tansaş sinyalize kavşağına kadar tek yönlü olacak şekilde düzenlenecek.
1.Etap çalışmaları sırasında tek yön olarak düzenlenen Cengizhan Caddesi ise (eski 119 sokak) 2. etap çalışmaları sırasında çift yön olarak çalışacak.

Manisa-İstanbul yönünden Uşak- Ankara yönüne geçiş yapacak araçlar:
Manisa-İstanbul yönünden Uşak-Ankara yönüne geçiş yapacak araçlar da, İstanbul Caddesi- Topçu Tugayı Kavşağı-Hasan Ali Yücel Caddesi-Cengizhan Caddesi-129/13 Sokak ve 129 Sokak üzerinden ulaşım sağlayacaklar.

Haritayı büyük boyut açmak için tıklayınız!