HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZDENİZ A.Ş İLE METRO A.Ş’DE KIŞ SEFER PLANLARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzdeniz A.Ş ile Metro A.Ş’de kış sefer planları oluşturuldu.

Kentte deniz işletmeciliği yapan İzdeniz, yolculardan gelen talepler ve bugüne kadar yapılan uygulamalarda tespit edilen istatistiki bilgiler doğrultusunda, seferlerinde bazı değişikliklere gitti. Buna göre Karşıyaka-Göztepe-Karşıyaka seferleri, hafta içi ve cumartesi günleri günde 5 sefer olmak üzere yeniden başlatılacak, mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinden Pasaport ve Alsancak iskelelerine direkt seferler düzenlenecek ve araba vapuru seferleri arttırılacak. Yine yolculardan gelen talepler doğrultusunda sefer sayıları değiştirilmeden bazı sefer saatlerinde değişiklik uygulanacak Kış dönemi sefer tarifesi 27 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayarak 17 Haziran 2011 tarihine kadar sürecek. Vatandaşlar yeni tarifeye 22 Eylül 2010 tarihinden itibaren iskelelerde ve İzdeniz’in www.izdeniz.com.tr adresli internet sitesinden ulaşabilirler.

Öte yandan İzmir metrosunda da önümüzdeki 9 ayı kapsayan sefer planı hazırlandı.  Okulların açılmasıyla birlikte oluşan yoğunluk ve okulların eğitim saatleri göz önüne alınarak yapılan  ve  hafta başından beri uygulanmaya başlayan sefer planına göre,  hafta içi sefer sıklıkları 4-6 dakika olarak günün büyük bölümüne yayıldı.

Cumartesi günleri de dersane yoğunluğu dikkate alınarak çıkış saatlerinde sefer aralıkları daraltıldı. İzmir Metro A.Ş yetkilileri,  yolcu yoğunluğunun izlenmeye devam edileceğini, gerekli  görülen hallerde seferlere yeni düzenlemeler getirilebileceğini de duyurdu.