HABERLER
HABER ARŞİVİ
10.YAŞIMIZI KUTLUYORUZ

Bekliyoruz, bekletmiyoruz” sloganı ile 22 Mayıs 2000 yılında hizmet vermeye başlayan İzmir A.Ş, 10’uncu yaşını çeşitli etkinliklerle kutluyor. 

Hızlı, güvenli ve konforlu yolculuk anlayışını misyon edinerek İzmirlilere toplu taşımacılık hizmeti veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş, 10’uncu yaşını bir hafta sürecek etkinlikler kutlamaya başladı. Çamdibi İlköğretim Okulu öğrencileri ile Menderes Görece Köyü’nde oluşturulan Metro Ormanı’nı ziyaret ve yapılan piknik ile başlayan kutlama etkinlikleri, 10. hizmet yılını dolduran 105 personele anı tabakları armağan edilmesiyle devam etti. İzmir Metro A.Ş’nin Halkapınar’daki merkezinde düzenlenen törende, 10. yıl anısına pasta da kesildi.


Genel Müdür Sönmez Alev, İzmir Metro A.Ş’yi sıcak ve büyük bir aile olarak tanımlayarak; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Aliağa Menderes Banliyö Sistemini geliştirilmesi ve yeni metro hatları ile bu ailenin her gün biraz daha genişleyeceğini söyledi.  Toplam 233 personel ile çalışmaları yürüttüklerini belirten Alev, ailenin yarısı kadar üyenin 10.  hizmet yılını başarıyla doldurduğunu, bunun uzun soluklu bir hizmet yarışı olduğunu ifade ederek, “Ortada çok ciddi bir emek ve onun karşısında güzel bir başarı var. Yolcularımızdan aldığımız övgü bizi gururlandırıyor” dedi. 

10. yıl etkinlikleri
 

Her yıl kuruluş yıldönümlerini çeşitli etkinliklerle kutlayan Metro A.Ş bu yıl da 1 haftalık bir program hazırladı. 

Konak Metro İstasyonu’nda 1 hafta boyunca sürecek etkinlikler kapsamında;

24 Mayıs Pazartesi günü Ege Üniversitesi Çalgı Yapım Bölümü sergisi açılacak  ve sergi boyunca çalgı aletlerinin yapımı canlı olarak gösterilecek.

25 Mayıs’ta 15.00-16.00 saatleri arasında Çamdibi İlköğretim Okulu Folklor Gurubu gösterisi, 16.00-17.00 saatleri arasında Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Gitar Dinletisi,

26 Mayıs günü 16.00-17.00 saatleri arasında Yaşar Üniversitesi Ritm Topluluğu gösterisi,

27 Mayıs’ta 16.30-17.30 saatleri arası Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu Gösterisi (Salsa ve Arjantin Tango),

28 Mayıs’ta ise müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Toplu ulaşımda TSE Belgeli ilk ve tek şirket


2008 yılında   TSE’den ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını alan İzmir Metro A.Ş., Türkiye’deki toplu ulaşım sektörünün TSE’den Entegre Yönetim Sistemi belgesi alan ilk ve tek kuruluşu olma özelliğine sahip.