HABERLER
HABER ARŞİVİ
“KARALIYIZ, BİTİRECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  ikmal inşaat ihalesi KİK (Kamu İhale Kurulu) tarafından iptal edilen Üçyol–Üçkuyular metrosunda “kendi olanaklarıyla” tünel kaplama çalışmalarına başladı. Büyükşehir, İzmirlilere dağıtılan el ilanları ile bilboardlarda “kararlıyız, bitireceğiz” ifadesine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, müteahhit firmanın  taahüdünü yerine getirmemesi nedeniyle  sözleşmesi  fesh edilen ve Ekim ayında gerçekleştirilen  ikmal inşaatı ihalesi de  KİK (Kamu İhale Kurulu) tarafından  iptal edilen Üçyol –Üçkuyular metro hattının tünellerinde “kendi olanaklarıyla” çalışmalara yeniden başladı.
KİK’in iptal kararının ardından “yürütmenin durdurulması” istemiyle yargıya gitmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce açılan metro tünellerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması  amacıyla,  yarım kalan  kalıcı betonların tamamlanması çalışmalarına bugün (15 Aralık Salı) başladı. Betonlama çalışmalara ilk etapta Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerinden oluşan toplam 101 işçi ve 6 mühendis ile start verildi.
 
250 bin broşür dağıtılıyor
Bir yandan kendi imkanları ile betonlama çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da  Üçyol- Üçkuyular metro hattında yaşanan sürecin İzmirliler’e anlatılması amacıyla 250 bin adet  el ilanı hazırlayarak  dağıtımına başladı.  Öncelikle Hatay bağlantılı otobüsleri kullanan vatandaşlar bilgilendirilirken, otobüs durakları ve bilboardlar da konuyla ilgili afişlerle donatıldı.