HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİRLİLER, YENİ TRENLERİNİ ÇOK BEĞENDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliği ile yapımı tamamlanan 79 kilometrelik  Aliağa – Menderes Banliyö Sistemi’nin Güney  Aksı’nda başlayan seferlere, İzmirliler büyük ilgi gösterdi.  Alsancak – Cumaovası arasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başlayan “Yolculu Ön İşletme” seferleri ile evlerine, işyerlerine kısa sürede ve rahat bir şekilde ulaşan vatandaşlar, trenlerin konforu karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.
 İlk iki günde trenlere binenlerin önemli bir bölümünün, bu çağdaş ulaşım sistemini iş için değil de “meraktan” kullandığı öğrenildi. İstasyonların hem Türkçe ve İngilizce ananslorla duyurulduğu hem de LCD ekranlardan itakip edilebildiği, klimalı, geniş, konforlu trenler İzmirliler’e keyifli bir yolculuk yaşattı. Hatta trenler o kadar rahattı ki, yolcular arasında iskambil kağıtları ile “pişti” oynayanlara bile rastlandı.

İzmirliler ne dedi?


Ali Cömert Koçak (Teknisyen – 43)

“Böyle bir hizmetin devreye alınmasından dolayı çok mutluyum. Kemer – Esbaş istasyonları arası iş amaçlı kullanacağım. Normal otobüsle seyahat süremi 15 dakika azalttı. Artık ulaşım sıkıntısı çekmiyorum. Çok harikulade bir hizmet. Başkanımız Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum çünkü çok emek verdi. Avrupa’daki metrolara özeniyorduk, şimdi bizim de oldu.”



Berra Atican (Psikolog – 48)
“Bu hattı Gaziemir – Kemer arasında iş amaçlı kullanacağım. Çok rahat ve güvenli bir yolculuk olacak. Otobüs beklemeyeceğiz. Çok rahat, ferah, sıkışıklık derdi yok, trafikte sıkışıklılık yok.”



Jale Uçar (Öğretmen – 56)
“Sabah işe giderken kullandım, çok rahat bir şekilde seyahat ettim. Gaziemir’de oturuyorum ve Yenişehir’de çalışıyorum. Otobüsle 40 dakikada ulaşımımı sağlıyordum şimdi 15 dakikada işe gidip gelebiliyorum. Çok güzel, çok harika bir olay.”



Mehmet Bayır (Emekli – 71)

“Menderes’te oturuyorum. Merkeze inmek için otobüsle  çok sıkıntı çekiyorduk. Şimdi çok rahat, istediğimiz yere eşimle birlikte gidebileceğiz. Çünkü emekliyim ve gezmeyi seviyorum. Böyle bir hizmet için çok teşekkür ediyoruz.”



Şefik Ant (Emekli – 67)

“Allah razı olsun halk için bir şey yapanlara. İzmir için bu faydalı ulaşım sistemini kuranlara çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet tarihiyle var olan sistemi günümüz koşullarına getirdiler. Katrilyonlara varan bir yatırım. Sayın Belediye Başkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaş için yapılan herşeye alkış tutuyoruz.”




Yağmur Tekel (Ev hanımı -26)

“Balıkesir’den geldim. Gaziemir’de oturan annemleri sabah ziyaret ettim, şimdi de dönüyorum. Özellikle sıcak havalar için çok rahat. Daha önce bir buçuk saatte gittiğim yolu 35 dakikada gittim. Gerçekten çok iyi bir hizmet.”