HABERLER
HABER ARŞİVİ
HALK İSTEDİ, BAŞKAN “ALTGEÇİT” YAPACAK

Buca Seyhan Mahallesi’nde yaşanan “yaya geçişi altgeçitle mi yoksa üstgeçitle mi sağlansın” tartışması demokratik bir uygulamayla son buldu.

Mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çoğunluğun talebi üzerine üstgeçit yerine, altgeçit inşa edileceğini açıkladı.

Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin Güney aksında seferlerin başlamasının ardından Koşu ve İnkılâp İstasyonları arasında kalan Seyhan Mahallesi’nde yaya geçişi için yapılacak proje tartışma konusu olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha konforlu ve güvenli üst geçit projesine karşı çıkan çevre sakinlerinin bir bölümü alt geçit taleplerinde ısrar edince, Başkan Aziz Kocaoğlu da bu mahalleye giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Üst geçit projesinin daha yüksek maliyetli, ancak altgeçide oranla çok daha güvenli ve konforlu olacağını dile getiren Başkan Kocaoğlu, özellikle altgeçitlerde emniyetin sağlanmasında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını söyledi. Ancak mahalle halkının taleplerini görmezden gelemeyeceklerini ve son sözü onların söylemesi gerektiğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra vatandaşları dinledi. Büyük çoğunluğun alt geçitte diretmesi üzerine bürokratlarına bu yönde talimat veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “alt geçit hepinize hayırlı olsun” diyerek toplantıyı noktaladı. Mahalle halkı Başkan Kocaoğlu’nun bu kararını alkışlarla kutladı. Mahallelerine kadar gelerek kendilerini dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Seyhan Mahallesi sakinleri, kararın demokratik bir şekilde alınmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi Projesi için bugüne dek 535 milyon TL harcadığını, geçitlerin bu rakamın yanında önemli bir maliyet oluşturmadığını belirterek, 14 yaya geçidi için ihale ve inşa çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu’na ziyaret sırasında Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da eşlik etti.