HABERLER
HABER ARŞİVİ
29 EKİM NİYETİNE

İzmir tarihinin en büyük yatırımları arasında yer alan Aliağa-Menderes Projesi’nde sona yaklaşıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deneme seferi yapan trene binerek, Alsancak Garı ile Adnan Menderes Havalimanı arasındaki bölümde seyahat etti. 

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da Türkiye’de bugüne dek bir yerel yönetim ve kamu iktisadi teşekkülü işbirliği ile yapılmış en büyük proje olduğuna dikkat çektikleri 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nde büyük gün yaklaşıyor. 29 Ekim’de devlet töreni ile hizmete girmesi planlanan hattaki çalışmalarda artık son aşamalara gelindi.

 

Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, günde 550 bin yolcu taşınması öngörülen hatta deneme seferi yapan trene binerek, incelenmelerde bulundu. Alsancak Garı’nda başlayan sefer, Havalimanı’nda son buldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, yolculuk boyunca Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özellikle istasyonları bir hayli beğendiğini dile getiren Bakan Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı İstasyonu’nda yolcuların terminallerden, trene binecekleri noktaya kadar yürüyen bantlarda taşınmasını sağlayan sistemin ise Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve TCDD yetkililerinin de katıldığı deneme seferi sorunsuz tamamlandı.