HABERLER
HABER ARŞİVİ
USTA OBJEKTİFLERE TAŞ ÇIKARDILAR

Yıl boyu düzenledikleri etkinliklerle göz dolduran İZELMAN Kreş, Anaokulları ve Etüt Eğitim Merkezleri öğrencileri, son olarak Konak Metro İstasyonu’nda fotoğraf sergisi açtı. Etüt öğrencilerinin oluşturduğu İZFOTKU’nun (İZELMAN Kreş, Anaokulları ve Etüt Eğitim Merkezleri Fotoğraf Kulübü) “Çocuk Gözüyle İzmir” adlı fotoğraf sergisi, metro yolcuları tarafından büyük ilgi gördü.


Öğrenciler yıl içinde fotoğraf sanatçısı Hasan Kaplan ile birlikte fotoğraf makinelerini yanlarına alarak kenti karış karış gezmiş ve Konak Saat Kulesi, Agora, Kemeraltı ve Kordon başta olmak üzere İzmir’in büyüleyici güzelliğini objektiflerinde ölümsüzleştirmişti.


Önce teorik eğitimin ardından bol bol kenti gezdiklerini ve fotoğraf çekmeye başladıklarını belirten öğrenciler, bundan çok büyük keyif aldıklarını söylediler.  Minik fotoğraf ustalarının eserleri, 14-16 Haziran tarihleri arasında Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Satranç turnuvası
Öte yandan, İZELMAN anaokulları arasında düzenlenen satranç turnuvası da sonuçlandı.  Satranç kursuna katılan 600 öğrenci arasında finale kalan 32 öğrenci, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat bahçesinde dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Birinciliği Balçova Selçuk Yaşar Anakolu’ndan Metin Çelik, ikinciliği Girne Anaokulu’ndan Ece Canıvar ve üçüncülüğü ise Güzelyalı Anaokulu’ndan Yağız Efe Solak kazandı. Minik finalistlere madalyalarını ve başarı belgelerini İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı verdi. Kırmızı, kazananlara satranç takımı da hediye etti.