HABERLER
HABER ARŞİVİ
İLK TREN GELDİ, İLK KADROLAR OLUŞTURULUYOR

 

Aliağa-Menderes Projesi’nde çalışacak ilk tren dizisi İstanbul gümrüğüne geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin yüzde 50 ortak olduğu İZBAN A.Ş, teknik kadrosunu oluşturmak için çalışmalara başladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yürütülen ve 30 istasyon, 80 kilometrelik hattı ile Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nde mutlu sona adım adım yaklaşılıyor. Son inşaat işlerinin tamamlandığı hatta kullanılacak tren setleri için İspanya’daki imalat çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.
İhaleyi kazanan CAF firmasının İzmir için ürettiği ilk tren dizisinin İstanbul gümrüğüne geldiği ve bir süre için fabrika testlerine tabi tutulacağı bildirilirken,  Aliağa Menderes’in işletici firması İZBAN A.Ş (İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistem Ticaret A.Ş.) de teknik kadrosunu oluşturmak için çalışmalara başladı.
 

Mart 2005’te imzalanan protokol kapsamında TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50’şer ortak oldukları İZBAN A.Ş’nin ilk etapta 20 sürücü ile İşletme Müdürü, Teknik Bakım Müdürü, Trafik İşletme Şefi, Muhasebe Şefi, İnsan Kaynakları Şefi, Üst Düzey Yönetici Asistanı, Elektrik Teknikeri ve Makine Teknikeri pozisyonlarında personel alımı yapacağı duyuruldu. İZBAN A.Ş., kadroların oluşturulmasının yanı sıra araçların temini, sürücülerin eğitimi ve istasyonların teslim alınarak hazırlanması konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor.
Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi, TCDD ile bir yerel yönetimin “yarı yarıya ortaklığı” açısından, Türkiye’de ilk ve örnek olma özelliğini taşıyor.