HABERLER
HABER ARŞİVİ
İŞTE İZMİR’İN YENİ METRO VAGONLARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sisteminde kullanacağı yeni vagonların tasarımı tamamlandı. TRICON firmasının CEO’su Thomas Koeing tarafından Başkan Aziz Kocaoğlu’na sunulan tasarımlarda ferahlık öne çıktı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Bornova hatlarında sürdürdüğü metro yatırımlarında kullanılacak vagonlar için geçtiğimiz Ekim ayında Çinli CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co.Ltd. ile sözleşme imzalamasının ardından, vagonların tasarımları da tamamlandı. Vagonların tasarımı, Çinli CSR firmasının tasarım için anlaştığı Almanya’da faaliyet gösteren TRICON firması tarafından yapıldı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yeni trenlerin tasarımları, TRICON CEO’su Thomas Koeing tarafından sunuldu. Koeing, yeni vagonların tasarımlarını yaparken İzmir’in renklerini ve mimari  geleneğinden esinlendiklerini, iç dizaynda ferahlık ve şeffaflık konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.
Sunumda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanı Işık Çelikoğlu ile İzmir Metro A.Ş. ve CSR firmasının üst düzey yöneticileri de hazır bulundu. 



Çin’de faaliyet gösteren CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co.Ltd. tarafından üretilecek vagonlar, mevcut ve yapımı devam eden Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Bornova uzatma hatlarında kullanılacak. Alınan 8 set, tamamı klimalı toplam 32 vagondan oluşuyor. Vagonların bedeli 33 milyon 677 bin 871 Euro olarak açıklandı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yürütülen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin ilk tren dizisi de geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelmişti.