HABERLER
HABER ARŞİVİ
ALİAĞA-MENDERES DENEME SEFERLERİ NİSAN AYINDA BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Menderes Banliyö Sisteminin geliştirilmesi projesinde  Nisan ayında  Güney, Temmuz ayında da Kuzey deneme seferlerine başlanacağını açıkladı.

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı 20’inci salon olan Asarlık Çok Amaçlı Salon açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirliler’e Aliağa- Menderes projesi ile ilgili müjde verdi. Kentin Kuzey-Güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin geliştirilmesi projesi ile ilgili takvimi açıklayan Başkan Kocaoğlu, 1-30 Nisan tarihleri arasında Aliağa Menderes Projesinin Menderes – Alsancak Garı bölümünde, 1- 31 Temmuz arasında da Alsancak-Halkapınar–Aliağa bölümünde deneme seferlerine başlanacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, nisan ayında TCDD’nin de  Aliağa-Menemen hattının kendi trenlerini Basmane Garı’na ya da Alsancak Garı’na getireceğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu “Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik” dedi.
 
600 milyon TL
Kente bir çok kazanımlar sağlayacak bu büyük ulaşım yatırımının çekerler de dahil olmak üzere 600 milyon TL maliyetinde olduğunu açıklayan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş yıllarda 5 yıllık dönemlerde en fazla 250 milyon dolar yatırım yaptığına dikkat çekerek “Biz 5 yılda sadece bir proje için 600 milyon TL harcadık. Bu işte yöneticilik var, işbirilirlik var, halkın güvenine layık olmak var, bürokratların çalışması var. İşten korkmadan yaptığımızın arkamıza alarak yolumuza çalışarak devam ediyoruz. İzmirlilerin bize gösterdiği güvene layık olmaya çalışarak, bir gün daha fazla hizmet vermek üzere ilerliyoruz.  Her şey İzmirliler için” diye konuştu.  
 
45 üst geçit
Başkan Aziz Kocaoğlu, Aliağa- Menderes Projesi kapsamında 31 tane istasyon olduğunu bunların her birinin maliyetinin bugünün değerleri  ile 8-9 milyon TL civarında olduğunu, 8-10 tane alt-üst geçit yapıldığını, hat boyunca bulunan hemzemin geçitlerin kaldırılarak bunların yerine yaya üst geçitleri yapılacağını söyledi.  6 tane yürüyen merdivenli- asansörlü yaya üst geçidinin hizmete alındığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu,  asansörlü yer yer yürüyen merdivenli yer yer normal merdivenli olmak üzere toplam 45 yaya üst geçidi yapılacağını sözlerine ekledi.