HABERLER
HABER ARŞİVİ
DEMİRKÖPRÜ HEMZEMİN GEÇİTİ’NE ALİAĞA-MENDERES AYARI

 

Bostanlı-Demirköprü güzergahı üzerinde bulunan Demirköprü Hemzemin Geçidi, Aliağa-Menderes Projesi kapsamında son düzenlemelerin yapılabilmesi amacıyla 4 Şubat Perşembe gününden itibaren kapatılacak. UKOME alternatif güzergahları açıkladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), “İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında mevcut hemzemin geçitlerdeki imalatların tamamlanabilmesi ve sistem işletmeye alındığında can ve mal emniyetinin güvenceye alınabilmesi için bazı hemzemin geçitleri kapatma kararı aldı. 2009/232 No’lu UKOME Genel Kurul Kararı gereği, Bostanlı-Demirköprü güzergahında (demiryolu ile 6182 Sokak bağlantısında) bulunan “Demirköprü Hemzemin Geçidi”nin 4 Şubat 2010 tarihinden itibaren kapatılacağı belirtildi. UKOME açıklamasında, TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Aliağa-Menderes arasındaki mevcut demiryolu hattının geliştirilmesi ve çağdaş ulaşım düzeyine getirilmesi amacıyla yapılmakta olan “İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında imalatların tamamlanmak üzere olduğu, Aliağa-Menderes güzergahının işletmeye açılması çalışmalarının da hızla devam ettiğine dikkat çekildi.
 
Alternatif güzergahlar belirlendi
  • Cemal Gürsel Caddesi Bostanlı istikametinden 6323 Sokak yoluyla Demirköprü Hemzemin Geçidi’ne gelen araçlar, Şemikler Meydanı’na, demiryolunun güneyindeki 1671/1 Sokak’tan 6414 Sokak ve 6418 Sokak istikametiyle ulaşabilecek.
  • Anadolu Caddesi yönünden demiryolunun kuzeyindeki 6182 Sokak’tan Demirköprü Hemzemin Geçidi’ne gelen araçlar ise Şemikler istikametine 6191 Sokak, 6192 Sokak ve 1671 Sokağı takiben 6418 Sokak üzerinden bağlanacak.
  • 6182 Sokak’tan Demirköprü Hemzemin Geçidi’ne gelen araçlar da Girne Bulvarı istikametine, 1671 Sokak Şehit Piyade Turabi Karagöz Sokak ve Gün Sazak Bulvarı üzerinden ulaşacak.