HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARŞIYAKA TÜNELİ’NDE YÜZLER GÜLÜYOR

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zemin özelliği nedeniyle Aliağa-Menderes Projesi’nin “en zorlu etabı” olan 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli’ndeki yeraltı ve yerüstü istasyonlarını Mart ayında tamamlanacak.
 
 
Kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’ni bir an önce hizmete almak için çalışmalarını dört koldan yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tüneli güzergahında bulunan 4 istasyonu 2010’un Mart ayında bitirmeyi planlıyor.
 
Zemin yapısının özelliği nedeniyle 80 kilometrelik hattın en zorlu bölümü olan 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli’ni daha önce tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ince işlerine Ağustos ayı ortalarında başladığı 3 adet yer altı, 1 adet yer üstü istasyonundaki çalışmalarını da hızlı tempoda sürdürüyor.
 
 
Çalışmalar kapsamında Karşıyaka Tüneli giriş ve çıkış rampaları ile Nergis, Karşıyaka, Alaybey yeraltı istasyonları ve Naldöken yer üstü istasyonunu tamamlanıyor. Çalışmalarda ince inşaat işlerinin yanısıra yürüyen merdivenler ve asansörlerin montajı gerçekleştiriliyor, havalandırma ve yangın tesisatları yapılıyor.