HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÜÇYOL-ÜÇKUYULAR’DA SIRA İKİNCİ KISIMDA

 KİK kararının ardından kendi ekipleri ile Üçyol-Üçkuyular tünel betonlamalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5.5 kilometrelik hattın 2. kısmını oluşturan ve söz konusu ihale kapsamında bulunmayan 3 istasyon ve o bölüme ait sinyalizasyon işleri için yapım ihalesi gerçekleştirdi. İhalede 4 firma teklif verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım yatırımlarından olan Üçyol- Üçkuyular metro hattında kendi ekipleri ile yaptığı çalışmalar planlandığı gibi sürerken, diğer yandan hattın ikinci kısmı için yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Ekim ayında gerçekleştirilen ikmal ihalesinin Kamu İhale Kurumu ((KİK) tarafından bir itiraz nedeniyle iptal edilmesinin ardından konuyu yargıya taşıyan ve bu süreç içinde Üçyol- Üçkuyular hattı tünelinde betonlama çalışmalarını kendisi yapma kararı alarak uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iptal edilen ihale kapsamında bulunmayan, hattın ikinci yarısındaki 3 istasyon ve bu bölüme ait sinyalizasyon işlerini kapsayan ihaleyi gerçekleştirdi. İhaleye 4 firma katıldı.

Çelikler Taah. İnş. ve San. A.Ş. – Ermit Müh. İnş.San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortak girişimi 63 milyon 288 bin 271 TL, Sigma İnş. Turizm İnş Tic A.Ş – Borege İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti ortak girişimi 69 milyon 544 bin 329 TL, Öztaş İnş. Malzemeleri Tic. A.Ş. 76 milyon 438 bin 728 TL, Moskovskıy Metrosroy Açık A.Ş- Yapı Proje Merkezi Tic. Ve San. A.Ş ortak girişimi ise 87 milyon 977 bin 329 TL teklif verdi. Hiperbol firması teşekkür mektubu gönderdi. Dosyaların ihale komisyonu tarafından inceleneceği bildirildi.

Sözkonusu ihale kapsamında Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının yapımı ve bu bölüme ait sinyalizasyon işleri yapılacak.

Süreç nasıl işledi ?
Yüklenicinin taahüdünü yerine getirmemesi üzerine 13 Ağustos 2009 tarihinde sözleşmesi fesh edilen Üçyol-Üçkuyular hattının ikmal (tamamlama) ihalelerinin iki kısımda yapılmasına karar verildi.

Birinci kısım ihalede yarım kalan tünel kaplaması işlerinin acilen tamamlanması gerektiğinden, geçtiğimiz ekim ayında pazarlık usulü olarak gerçekleştirildi. Tünel işleri ile İzmirspor ve Hatay istasyonları ikmal inşaatı ihalesi kapsamında 5.5 kilometrelik hattın tamamının yarım kalan tünel kaplama betonları ve hat işleri, İzmirspor ve Hatay istasyonlarının tamamlanması ve rayların döşenmesi ile 2160 metrelik bölümün sinyalizasyon işlerini kapsayan ihale, KİK (Kamu İhale Kurumu) tarafından bir firmanın itirazı nedeniyle iptal edildi. Bunun üzerine konuyu yargıya taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi tünellerde bir olumsuzluk yaşanmaması için yarım kalan betonlama işlerini kendi ekipleri ile yapma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tünellerdeki çalışmalarını sürdürüyor. İkinci kısmında bulunan 3 istasyon ile bu bölüme ait sinyalizasyon işleri için de 15 Ocak’da yapım ihalesi gerçekleştirildi.