HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR’DEKİ ÜST GEÇİTLER “ASANSÖRLÜ” OLACAK

Kentteki engelli derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit sayısını artıracaklarını, mevcut üst geçitleri de engellilerin ve yaşlıların yararlanması için “asansörlü” hale getireceklerini söyledi.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden engelli dernekleri başkanları, sorunlarını ve isteklerini Başkan Aziz Kocaoğlu’na aktarma imkanı buldu. Engelli dernek temsilcilerine tek tek söz vererek dinleyen Başkan Kocaoğlu, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için pek çok fiziki düzenlemeyi hayata geçirdiklerini, yeni otobüsler aldıklarını belirterek, “El ele vererek sorunlarımızı aşmak durumundayız. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye de hazırız” diye konuştu. Gaziemir Akçay ve Çiğli Anadolu Caddesi’nde engellilere kolaylık getirecek asansörlü, yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri yaptıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, yeni yapacaklarının yanı sıra eski üst geçitlere de düzenleme getireceklerini açıkladı. Mevcut üst geçitlere yürüyen merdiven koymanın imkansız olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Ancak mutlaka asansör koyacağız. Tadilatlarını yapıp daha güzel görünmelerini sağlayacağız. Öyle yerler var ki, yürüyen merdiven yapmanın yararı yok. Ama asansör yapıp yaşlıların ve engellilerin işini kolaylaştırmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Diğer ücretsiz ulaşım kartlarında olduğu gibi engellilerin ulaşım kartlarında da kontör sistemini hayata geçireceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, konuyla ilgili engellilerin kafalarındaki soru işaretlerini de giderdi. Başkan Kocaoğlu, İzmir’de birinci binişten sonraki 90 dakika içindeki binişlerin ücretsiz olduğunu söyleyerek, “Sizden ücretsiz ulaşım hakkının alınması söz konusu değil. Taşıdığımız yolcuyu takip etmek istiyoruz. Yükleyeceğimiz 750 kontörle hafta sonu da dahil, istediğiniz her yere gidip gelebileceksiniz. Amacımız istismarı önlemek. Engellilerin ulaşımını engellemek gibi bir düşüncemiz asla olamaz” diye konuştu.
 
Verdiği desteklerle Başkan Kocaoğlu’nun “engellilerin babası” olduğunu söyleyen engelli dernekleri temsilcileri, özellikle engelli spor kulüplerine verilen desteğin büyük önem taşıdığını belirtti. Okullarda ücretsiz süt dağıtımını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na özellikle teşekkür eden engelliler, ayrıca belediyeden fenilketonürili çocuklar için özel ekmek üretmelerini ve daha çok otobüse sesli uyarı sistemi konmasını istediler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da, engellilerin bu isteklerinin yerine getirilmesi için gereken çalışmaları yapacaklarını kaydetti.