HABERLER
HABER ARŞİVİ
YENİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN KARTLARI İÇİN SÜRE DARALIYOR

Eski öğrenci ve öğretmen kartları, yılbaşından itibaren yürürlükten kalkıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, yapılan tüm uyarılara rağmen mevcut kullanıcıların çok azının yeni kart için başvuru yaptığını hatırlattı; öğrenci ve öğretmenleri bir kez daha uyardı.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün öğrenci ve öğretmen kartları ile Kentkart’ın ayrı ayrı kullanılmasını ortadan kaldırmak amacıyla hizmete soktuğu “birleştirilmiş kişisel kartlar” için başvurular sürerken, yılbaşından itibaren eski öğrenci ve öğretmen kimliklerinin toplu ulaşımda geçerliliği kalmayacak. Bu nedenle öğrenci ve öğretmenlerin isimlerine özel hazırlanacak kartlardan edinebilmek için bir an önce başvuruda bulunmaları gerekiyor. ESHOT Genel Müdürlüğü ise bu konuda yaptığı uyarıyı tekrarladı:  “Öğrenci ve öğretmenlerin mevcut kimlikleriyle indirimli ulaşımdan 1 Ocak’tan itibaren yararlanmaları mümkün olmayacak.

 
Yeni kartlarla ilgili başvurular 2,5 ay önce başladı. Tüm öğrenci ve öğretmenler için yeni kart hazırlanması işinin uzun bir süreyi kapsayacağını dikkate alan ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, afişlerle ve çeşitli duyurularla ilgili tüm kesimleri geç kalınmadan başvuru yapılması konusunda uyardı. Geride kalan 2,5 aylık sürede çok az sayıda başvuru yapılması, önümüzdeki günler için sıkışıklık yaşanacağı endişesi doğurdu.
 
Tek kart uygulamasının 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren başlayacağını ve kart değişimi için sadece 1 aylık bir süre kaldığını belirten ESHOT yetkilileri, kart basım işlemlerinin zaman aldığını, son günlere kadar bu tempo sürdüğü takdirde sıkıntı yaşanacağını dile getirdi. ESHOT açıklamasında, başvuru için son günleri bekleyenlerin, yoğunluk nedeniyle basım işleminin yetiştirilememesi durumunda, öğrenci ve öğretmen indiriminden yararlanamayacağı uyarısını yineledi.