HABERLER
HABER ARŞİVİ
“VİRÜS” TEMİZLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı “Dezenfeksiyon Ekipleri”, kış aylarında artan grip ve benzeri salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla otobüsler, vapurlar, metro araçları ve istasyonları ile okullarda ilaçlama çalışmaları yapıyor.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, kış aylarında yoğun olarak görünen grip ve diğer bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olan virüslere karşı toplu ulaşım araçları ve okullarda ilaçlama çalışması başlattı. Alınan önlemler çerçevesinde ekipler; otobüslerin, vapurların ve metro araçlarının iç bölümlerini her gün seferlerden önce ilaçlıyor. İlaçlama işleminde kullanılan Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı “Benzalkonyum Klorür” içeren kokusuz dezenfektanların bakteriler, virüsler, mantarlar ve sporlara karşı son derece etkin olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu sayede kalabalık ortamlarda insandan insana bulaşan çeşitli hastalıkların da büyük ölçüde önüne geçileceğini dile getirdi.

Özellikle tutamaklar dezenfekte ediliyor
Alınan önlemler çerçevesinde ESHOT, İZDENİZ ve METRO A.Ş. hizmetindeki tüm araçlar ilaçlanmaya başlandı. Halkın yoğun olarak kullandığı ve her gün binlerce kişinin doğrudan temas ettiği taşıtların içlerindeki tutamaklar, koltuklar ve kaplamalar başta olmak üzere tüm aksamlar dezenfekte ediliyor. ESHOT Genel Müdürlüğü Araç Bakım Onarım Dairesi yetkilileri, ilaçlama işlemini günde bir kaç kez tekrarladıklarını belirterek, toplum sağlığı açısından son derece yararlı olduğuna inandıkları bu işlemi bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

Öğrenciler için
Okullardaki dezenfeksiyon uygulamalarını geçmişte de belli periyotlar dahilinde yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde artan grip vakalarına karşı daha yoğun bir çalışma başlattı. Kentteki tüm okullara giden “dezenfeksiyon ekipleri” sınıfları, tuvaletleri ve ortak kullanım alanlarını ilaçlıyor.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde hazırlıklar tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde de virüslere karşı koruyucu önlemler ile tedavi hizmetleri titizlikle yapılıyor. Koruyucu tedbirler anlamında ise kapı kolları, tuvaletler, merdiven tutacakları özel dezenfektanlarla temizleniyor. Tuvaletlerde sabunun yanı sıra dezenfektan da bulundurulmaya başlandı. Gribal hastalıkların sadece öpüşmek, öksürük gibi nedenlerle bulaşmadığı, el yıkamanın çok önemli olduğu bilindiğinden, hastanenin ortak kullanım alanlarına yaklaşık 200 adet el yıkamayı teşvik edici broşür asıldı.