HABERLER
TRAMVAY OKULLU OLDU
İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihin en büyük toplu ulaşım yatırımlarından biri olarak hayata geçirdiği Karşıyaka Tramvayı, 11 Nisan’da ön işletmeye başladı. Ataşehir-Alaybey arasındaki yaklaşık 9 kilometrelik hatta 14 durakla hizmet veren tramvayla iç içe yaşayan bölge halkını bilgilendirmek için işletmeci şirket İzmir Metrosu tarafından başlatılan “Gözünüz Tramvayda Olsun” isimli kampanya, şimdi de okullara taşındı.

16 OKULA GİDİLİYOR
Daha önce Karşıyaka’daki billboard ve durak raketleri önemli kurallarla ilgili bilgilendirmelerle donatan, binlerce kişinin uğrak yeri Yasemin Cafe’ye Amerikan servisler yapan, özel broşürler hazırlayan İzmir Metrosu ekibi, şimdi de hatta yakın çevredeki 16 okulda 7 bine yakın öğrenciye sunumlar yapmaya başladı. Kenan Gamsız, Evin Leblebici, Cumhuriyet, Metin Aşıkoğlu, Mustafa Reşitpaşa, Hamdullah Suphi Tanrıoöver, Emlak Bankası, Selçuk Yaşar, Erdoğan Kibarer, Mirza Nil, Doğa Koleji, Mavişehir, Bahçeşehir, Eraslan, TAKEV ve Ankara İlkokulu’nu plana alan bilgilendirme ekibi, ilk hafta gittiği 7 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciyle buluştu.
ÖZEL ÇİZGİ FİLM YAPILDI
Her okulda yaş gruplarına göre 45’er dakika sunumlar yapan ekip, tramvayla iç içe yaşamanın getirdiği kuralları anlatıyor, bu projeye özel hazırlanan çizgi film ile de öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor. Öğrencilere tramvay logolu şapkalar ve eğitim-öğretim gereçleri dağıtan ekip, her okuldan alkışlarla uğurlanıyor.