HABERLER
İZMİR’DE DESTAN YAZIYORUZ”
İzmir Metrosu'nda kullanılacak 85 yeni vagonun alınması için düzenlenen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü finans yapısı ile ulaşıma 11 yılda 3 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, “Bir kentin sadece ve sadece kendi gücüyle kalkınabileceğinin hep birlikte destanını yazıyoruz. Bu destanı yazmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Hat ve yolcu sayısı giderek artan metro sistemini daha da geliştirebilmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 vagonun ardından filosuna 85 vagon  daha katıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 85 yeni vagon için Çin firması CNR ile İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sözleşme imzaladı. Törene İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, ilçe belediye başkanları ve CNR firmasının  yöneticileri katıldı.Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyük kentlerin çözülmesi gereken en büyük sorunlarının başında ulaşımın geldiğini ve bu bilinçle raylı sistem, vapur, otobüs filosunun yenilenmesi, DDY ile yapılan İZBAN projesiyle toplu ulaşımda 11 yıldır kaliteyi, konforu ve hızı artıran çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.
 
Metroda yolcu sayısı 750 bine çıkacak
İzmir Metrosu’nda şuanda 77 vagonun çalıştığını, 10 yeni vagonun daha hizmete gireceğini ve sözleşmesi imzalanan 85 vagonla birlikte taşıma gücünün yüzde 20 artacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Şuanda bu sistemle 350 bin yolcu günlük kapasiteye ulaştık. Yeni vagonlar geldiğinde 1.5 dakikada bir yolcu taşıyacak ve yolcu potansiyelimizi 750 bine çıkaracağız” dedi. 85 yeni vagon için yapılan ihalede kıran kırana bir yarış yaşandığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Daha önce çekerleri aldığımız CSR firması ile CNR firması arasında yaşanan yarışta biz çok uygun fiyatla CNR firmasından 85 vagonu alıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en güçlü yanı açık ve şeffaf ihale yapmasıdır. Bu projemizin finansmanını IFC (Uluslararası Finans Kurumu) koordinatörlüğünde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, AFD (Fransız Kalkınma Ajansı) ve İNG Bank ile gerçekleştiriyoruz. CSR firmasından aldığımız 10 vagonla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.