HABERLER
HABER ARŞİVİ
AÇIKLAMA
ASILSIZ BİR HABER NEDENİYLE YAPILAN ZORUNLU AÇIKLAMA
 
  • Fahrettin Altay istasyonundan Evka 3 istikametine giden FEL 285 sefer numaralı  trenin, hızını azaltarak Konak istasyonu peronuna giriş yapmasına neden olan küçük bir teknik sorun, ne yazık ki kasıtlı bir şekilde istismar konusu haline getirilmek istenmiştir.
 
  • Konuyla ilgili  yolcu bilgilendirmesinin de yapıldığı  teknik sorunu, sosyal medya hesabından ‘İzmir faciadan kurtuldu’ şeklinde paylaşan  Metin Kurtdoğlu’nun iddiası ve konuyu araştırma gereği duymadan “İzmir Metrosunda faciaya kıl payı’ başlığıyla haber yapan malum yerel gazete hakkında yasal  haklarımız saklı kalmakla birlikte asılsız iddiaların aslı şöyledir:
 
  • Söz konusu  tren Fahrettin Altay istasyonuna zamanında gelip, kapılarını açmış ve  yolcularıyla birlikte zamanında kalkış yaparak seferine başlamıştır. Kapıların 3 dakika sonra açıldığı iddiası tamamen asılsızdır.
 
  •  Tren, Konak istasyonu peronuna  girişi esnasında teknik bir neden ile kısa süreli olarak durmuş ve yolcu bilgilendirmesi yapılarak perona düşük hızla giriş yapmıştır. Bu süreç, tren işletimini  aksatacak,  yolcu güvenliğini  riske sokacak bir durum değildir.
 
  • İzmir Metro  sisteminde F. Altay ve Evka3 istasyonlarına sefer yaptığımız iki ayrı seyir rayı bulunmaktadır. Her iki hat üzerinde yapılan tren işletimi sinyalizasyon sistemiyle kontrol edilmektedir. İşletim  esnasında aynı hat üzerinde trenlerin karşılaşması gibi bir durum sistemin işleyişi gereği söz konusu olamaz.  
 
Her gün ortalama 350 bin vatandaşımızın emniyet, güvenlik ve konfor içinde toplu ulaşım yaptığı İzmir Metro sistemini,   halkta korku ve paniğe yol açacak şekilde teknik bilgiden yoksun,  araştırma gereği duymadan asılsız iddialarla karalamaya çalışmak en hafifinden büyük bir sorumsuzluk örneğidir.
 
İZMİR METRO A.Ş.