HABERLER
TOPLU ULAŞIMA “BAYRAM ŞEKERİ”
Bayram süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklara ulaşımı yine ücretsiz yaptı. Metropoldeki 1927 mezarlığı bakımdan geçiren Büyükşehir, ayrıca kentin en büyük 7 kabristanının içinde ring seferleri de gerçekleştirecek.

Ramazan Bayramı’nda İzmirlilere “daha küçük maliyetlerle ulaşım” olanağı sağlayabilmek amacıyla toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayram süresince kabristanlara “ücretsiz” otobüs seferleri düzenleyecek. Yüzde 50 indirim, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında, Arife günü hariç bayram süresince tüm kartlı binişlerde (Havaalanı, Baykuş ve Yerleşke Öğrenci Tarifesi hariç) geçerli olacak. Ayrıca İzmir dışına gidip geleceklerin ulaşımlarını daha rahat yapabilmeleri için Otogar bağlantılı hatlara yeterli sayıda otobüs ilavesi yapılacak. 6360 Sayılı Yasa ile mahalle statüsüne dönüşen ve pazar günleri toplu ulaşım hizmeti verilmeyen orman köylerine de bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günleri 10.00 ile 19.00 saatleri arasında toplu ulaşım hizmeti sağlanacak. 

ESHOT’un Arife gününden başlayarak Ramazan Bayramı’nın birinci ve ikinci günü 08.00-16.00 saatleri arasında kabristanlara ücretsiz gerçekleştireceği ek seferler ise şöyle:
  • Konak - Karabağlar Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)
  • Konak - Yeşilyurt Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)
  • Karşıyaka İskele - Soğukkuyu Kabristanı - Doğançay Kabristanı- (Hareket: Karşıyaka İskele önündeki otobüs peronları)
  • Karşıyaka İskele - Örnekköy Kabristanı (Hareket: Karşıyaka İskele önündeki otobüs peronları)
  • Konak - Hacılarkırı Kabristanı (Hareket: Konak AKM otobüs peronları)
  • Bornova – Işıkkent-Pınarbaşı-Hacılarkırı Kabristanları (Hareket: Bornova Meydan)
  • Bornova – Eski Kabristan (Hareket: Bornova Meydan)
  • Bornova – Yeni Kabristan (Hareket: Bornova Meydan)
  • Şirinyer – Buca Eski Kabristan- Buca Yeni Kabristan-Gökdere Kabristanı (Hareket: Şirinyer Aktarma Merkezi)
  • Balçova Kabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
  • Aşağı Narlıdere Kabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
Mezarlıklarda ring seferleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol genelindeki 1927 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak ziyarete hazır hale getirdi. 
Yeni Buca, Doğançay, Örnekköy, Eski ile Yeni Bornova, Kokluca ve Paşaköprü mezarlıklarının içerisinde yaşlı ve engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini kolaylıkla yapmaları için servis araçları bulunacak. Vatandaşların bayram süresince mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzur içinde gerçekleştirmeleri, defin işlemlerinin de aksamadan yürütülmesi amacıyla 24 saat hizmet verecek şekilde personel görevlendirmesi yapıldı.

Deniz ulaşımı 
İZDENİZ’e bağlı yolcu ve arabalı vapur seferlerinde Arife günü normal sefer programı, 3 günlük bayram süresince “Pazar Günü Sefer Tarifesi” uygulanacak. Ancak yoğunluğa göre ek sefer yapılabilecek. İZDENİZ, İzmirliler tarafından büyük ilgi gören Yassıcaada seferlerine ise bayramın ikinci gününden itibaren tekrar başlayacak.

Metro seferleri
İzmir Metrosu, Arife ve 3 günlük bayram süresince, 06.00-00.20 saatleri arasında sefer yapacak. Seferler, 16 Temmuz Arife günü saat 06.00 ile 06.30 ve 20.30 ile 00.20 saatleri arasında 10 dakikada bir, 06.30 ile 20.30 arasında 5 dakikada bir olacak. Ramazan Bayramı süresince de metro seferleri 06.00 – 12.00 ile 20.30 – 00.20 saatleri arasında 10 dakikada, 12.00 ile 20.30 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla yapılacak. 

Ekipler 24 saat çalışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile Merkez 1 ekipleri, bu bayramda da 24 saat İzmirlilere hizmet verecek. 444 40 35 ve 185 numaralı çağrı merkezi numaralarından HİM’e ulaşan İzmirliler, şikayet ve taleplerini ayrıca Merkez 1’in 293 12 00 numaralı telefonlarına da iletebilecek. İZSU, kanal ve içme suyunda yaşanabilecek olası sorunlara önlem olarak arife gününden bayram sonuna kadar 24 saat ekip görevlendirecek ve ALO 185 hattını arayarak sorununu bildiren vatandaşlara yardımcı olacak.