HABERLER
HABER ARŞİVİ
BÜYÜKŞEHİR’E “3 KALİTE ÖDÜLÜ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen Yerel Kalite Ödülleri’nde 3 ödüle birden layık görüldü. Kamu kategorisinde İzmir Doğal Yaşam Parkı, özel sektör kategorisinde ise İzmir Metro A.Ş ve İZULAŞ kaliteye yönelik projeleriyle ödüllendirildi. 

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nin düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda (MAS) 16’ncı kez verilen Yerel Kalite Ödülleri’ne 3 ödül birden kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu.
İzmir Doğal Yaşam Parkı, yaralı-hasta hayvanların kabulünden karantina ve tedavisine kadar daha hızlı ve bilimsel standartlarda müdahale yapılmasını amaçlayan ‘Doğal Yaşamcılar Ekibi’ projesiyle kamu kategorisinde “Yılın Başarılı Ekibi” ödülünü aldı. 
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş., geliştirdiği sürüş teknikleri ile metro araçlarının kilometre başına tükettiği cer enerjisinde (Tren işletiminde kullanılan enerji, cer enerjisi olarak adlandırılıyor) yüzde 11 tasarruf sağlayan ‘Cer Ekibi’ projesiyle özel sektör kategorisinde “Yılın Başarılı Ekibi” seçildi.
Aynı kategoride yine Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZULAŞ ise kent içi bisiklet kiralama sistemi BİSİM ile “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu. 

‘Cer’de tasarruf ödül getirdi
Metro A.Ş.’nin Cer Ekibi projesi, tasarruflu ve etkin sürüş teknikleri geliştirerek metro araçlarının kilometre başına cer tüketimini azaltıp enerji verimliliğinin artırılmasını amaçlıyor. 2008 yılının son 4 ayında ön uygulama, sonraki 2 yıl boyunca uygulamada iyileştirmeler ve sisteme entegre çalışmalarının tamamlanmasıyla hayata geçirilen projeyle iki yıllık sürede kilometre başına “bir aracın tükettiği cer enerjisinden yüzde 11 oranında tasarruf” sağlandı. 13 kişilik cer ekibinin sürekli takip ettiği ve geliştirdiği “tasarruflu ve etkin sürüş teknikleri’ projesinin, İzmir Metrosu’na önemli bir katma değer sağlamayı sürdürdüğü bildirildi. 

Doğal Yaşamcılar Ekibi
Yaralı-hasta hayvan kabulünü standartlara oturtmayı, daha hızlı, daha bilimsel ve ekip çalışmasıyla müdahale edilmesini amaçlayan İzmir Doğal Yaşam Parkı “Doğal Yaşamcılar Ekibi” projesi, 3 yıl süreyle çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında ekip, öncelikle yaralı-hasta yaban hayvanlarının teslimi ve halkla ilişkiler konusunda düzenlemeler yaparak net görev tanımlamaları belirlendi. Hayvan kabul tutanakları, prosedürleri, kayıt sistemleri oluşturularak ihtiyaçları ortaya kondu. Tanı ve tedavi süreçleri hızlandırıldı. Klinik ve karantinada yapılan düzenlemeler temizlikten hijyene, hayvanların beslenmesinden iyileşmesine pek çok konuda gelişmeye neden oldu. Klinik ve karantinanın daha çok hayvana hizmet vermesi ve doğaya daha fazla hayvan kazandırılması sağlandı. İzmir Doğal Yaşam Parkı projeyle, Türkiye ve dünyada pek çok hayvanat bahçesinde olmayan teknik ve bilimsel imkanlara sahip oldu.

İzmir’in bisikleti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete aldığı ve kısa sürede İzmirliler tarafından büyük beğeni toplayan bisiklet kiralama sistemi BİSİM, 31 durak, 400 bisiklet ve 600 park yeriyle hizmet veriyor. Bugüne kadar 430 binin üzerinde kiralamanın yapıldığı BİSİM, her yaştan İzmirlinin ilgisini çekiyor. BİSİM’den üye kartı yada kredi kartıyla kiralama yapılabiliniyor. Kullanıcılar, BİSİM’in internet sayfası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulaması üzerinden duraklardaki bisiklet sayılarını kontrol edip uygun duraktan kiralama yapabiliyor.