HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR METRO A.Ş. 15 YAŞINDA
İşletime başladığı Mayıs 2000 tarihinden itibaren, sunduğu hızlı, emniyetli, güvenilir toplu ulaşım hizmeti ile kentlinin öncelikli tercihi olmayı başaran İzmir Metro A.Ş. hizmet yolculuğunda 15. Yıla erişti.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kuruluş yıldönümü olan Mayıs ayında istasyonlarımızda gerçekleştirilecek bir etkinlik programı hazırladık.
Yolcularımız için renkli ve akılda kalan etkinlikler hazırlarken amacımız bir toplu ulaşım eylemini onlar için aynı zamanda keyifli ve zevkli bir hale getirmek. Ayrıca kent kültür ve sanat hayatına da küçük de olsa bir katkıda bulunmak.
Bu yıl da ilgi göreceğine inandığımız etkinlik programımız ekteki gibi gerçekleşecektir. Tüm İzmirliler etkinliklerimize davetlidir.

İZMİR METRO A.Ş. 15. YIL ETKİNLİK PROGRAMI
 
  • Dünden bugüne İzmir’de raylı sistemler fotoğraf sergisi
İzmirli fotoğraf sanatçıları Engin Yavuz ile Nuran Bağlam tarafından hazırlanan sergide, tramvay günlerinden başlayan ve günümüze uzanan İzmir kent içi raylı taşıma serüveninin fotoğrafları sergilenecek. Sergide nostaljik tramvay fotoğrafları, İzmir Metro ve İzban sistemlerinden görüntüler ve TCDD’nin  nostaljik trenleri ve garlarına kadar  çok sayıda fotoğraf yer alacak.
Yer: Konak İstasyonu sergi alanı
Sergi Mayıs’ın ilk haftasında hazırlanacak ve ay boyunca açık kalacak. Sergi sonrasında Göztepe ve Fahrettin Altay istasyonlarında da hazırlanacak.
 
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando konseri
13 Mayıs Üçyol İstasyonu saat: 15.00
21 Mayıs Konak İstasyonu saat: 15.00
28 Mayıs Fahrettin Altay İstasyonu  saat: 15.00
 
 
  • Soğuk Heykel Atölyesi performans sanatçılarının gösterisi
Konsept ‘yolcularımızla şeker gibi geçen 15 yıl”
Biri kadın, iki sanatçı şeker kıyafetleriyle , 12-15-22 Mayıs tarihlerinde 14:30 – 17:30 saatleri arasında istasyonlarda ve araçlarda İzmir Metrosunun 15. Hizmet yılını kutladığını anlatan görseller ile  gezerek yolcularla iletişim kuracak.
Yer: Tüm istasyonlar
 
  • Dans Atölyesi, Çağdaş Dans Gösterisi
1.Konsept: Her gün 350 bin kişinin kullandığı ve hızlı bir akışın olduğu İzmir Metro İstasyonlarında yaşam alanı yaratmak istesek; nasıl bir ortam olurdu?
Konsept tasarım: Onur Demirbasa
Performans sanatçısı : Emel Tellici
Performansçı İzmir Metrosu Konak istasyonunu evinin salonuna çeviriyor, orada yaşıyor ve günlük yaşantısını orada sürdürüyor. Böylece sanatçı bir metro istasyonunu gelip gidilen bir ortam olmaktan çıkartıp yaşayan, yaşanılır bir ortam haline getiriyor.
2. Konsept: Topluluk içinde ilgi çekmeye çalışan insan profillerinin irdelenmesi
Konsept tasarımcısı: Onur Demirbasa
Performans Sanatçıları: Begüm Bülbül, Aslı Topal, Meltem Sarp
Aşırı abartılı ve dikkat çekici kıyafetlerle Konak Metro istasyonunda yolcular arasına karışan performansçılar ‘sıra dışı’ ve ‘öteki’ olmanın toplum içinde nasıl karşılık bulduğunu  deneyimlemiş oluyor.
Yer: Konak İstasyonu
Tarih: 2 Mayıs, saat 14.00-15.00 saatleri arası
 
 
  • Konak Halk Eğitim Merkezi Otantik giysi defilesi
Konak Halk Eğitim merkezinde eğitim gören kursiyerlerin el emekleriyle hazırlanan giysiler, kaftan, yelek ve gelinliklerden oluşuyor.
Tarih: 20 Mayıs saat 16.00
Yer Konak istasyonu
  • Yaşar Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu 
Üsküp Yöresine ait halk dansı gösterisi Fahrettin Altay İstasyonunda saat:16:30'da gerçekleşecek.