HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR METRO A.Ş. ENGELSİZMİR FUARINDA
 


İzmir Büyükşehir Belediyesinin 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen Engelsiz İzmir kongresi ve beraberinde düzenlenen Fuar etkinliğinde İzmir Metro A.Ş. olarak yer aldık.

  

 Kardeş kuruluşumuz İzban ile birlikte paylaştığımız  standa  İzmir Metro ve İzban  trenlerinin büyük maketleri yerleştirildi Engelli erişim görselleri, istasyon giriş direkleri ile Fuar alanında adeta küçük birer istasyon havası yaratıldı. 

Fuar alanı içindeki 2 Nolu Holde düzenlenen Engelsiz İzmir Fuarının en ilgi çeken standı olan bu bölüm, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Fuar standının ziyaretçileri arasında Engelsizmir Kongresi Başkanı Dr. Levent Köstem ile yabancı konuklar da vardı. 

İzmir Metrosunun tüm istasyonlarında var olan engelli erişimi yer uygulamaları, akıllı işitme sistemi cihazı, Braille alfabesiyle hazırlanmış istasyon kat planları ve yönlendirme haritaları engellilere tanıtıldı.


Ayrıca yine Braille alfabesiyle hazırlanmış İzmir büyükşehir Belediyesi raylı sistemler hat haritası tüm ziyaretçilere verildi.

 

 

Fuar standını gezen CHP İzmir Milletvekilleri Alaaddin Yüksel ile Oğuz Oyan’a İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, engelli uygulamaları hakkında bilgi verdi. 


İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev de standa gelen ziyaretçilerle yakından ilgilendi, bilgilendirmeler yaptı.

 Bu özel günün anısına hazırlanan broşür ve çeşitli hediyelerimizi de engelli katılımcılarımız ve diğer ziyaretçilerimizle paylaştık.

İZBAN ve İzmir Metrosu’nun ortak standını, İzmir Fuarı’ndaki 2 No’lu Hol’de izleyebilirsiniz.