HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN KOCAOĞLU, “ULAŞIMDA DA ÖNCÜYÜZ”

Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehirler içerisinde en ucuz ve yolcu açısından en avantajlı sistemin İzmir’de olduğunu belirtti.

 

28 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında kutlanan Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi “Dünden Bugüne İzmir’de Ulaşım” konulu sergisi açtı. 1880’li yıllardan günümüze İzmir’in ulaşım sisteminin fotoğraflarla anlatıldığı sergi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, BMC Genel Müdürü Mehmet Demirpençe, meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. Serginin açılış konuşmasın yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş dönemlerden günümüze tüm belediye başkanlarının İzmirli vatandaşlara kaliteli, güvenli, hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydetti. Metro, tramvay ve raylı sistemlerinin Türkiye’de geç devreye girdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, her konuda olduğu gibi İzmir’in de raylı sistem konusunda öncü olduğunun altını çizdi. DDY işbirliği ile Türkiye’nin en büyük kent içi ulaşım hattını devreye aldıklarını söyleyen Kocaoğlu, şimdi de yolcu sayısını artırmaya çalıştıklarını kaydetti. İzmir’in ulaşımda entegrasyonu sağlayan en iyi kent olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, şöyle devam etti; “150 yeni otobüs almak için ihaleye çıktık. 2012 yılında 300 otobüs daha alarak eski araç filomuzun yüzde 35-40’ını yenilemiş olacağız. Körfez taşımacılığında kullanılmak üzere 15 adet son teknoloji vapur alıyoruz. Süratli olan iki vapuru orta ve dış körfezde kullanacağız. 3’ü de arabalı vapur olarak hizmet verecek. Ayrıca Mavişehir, Karanatina gibi yeni vapur iskeleleri yaparak Körfez’i ulaşımda daha da etkin hale getireceğiz. İzmir’de vatandaşlarımız tek kart okutarak 90 dakika içerisinde vapur, otobüs, metro ve raylı sistemi sınırsız kullanabiliyorlar. Büyükşehirler içerisinde en ucuz ve yolcu açısından en avantajlı sistemi İzmir’de uyguluyoruz. Tek amacımız hizmet çıtamızı ve kalitemizi yükselterek, İzmirliler’e hızlı, kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti vermek”.

 

Sergide; tramvaydan, trambüse, ilk körüklü otobüsten, troleybüse, ESHOT marka körüklü otobüsken, kağıt bilet örneklerine kadar İzmir’in ulaşım serüveni fotoğraflarla anlatılıyor. Sergi, 4 Aralık tarihine kadar saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ulaşımda farkındalık yaratmak amacıyla hafta boyunca çocuklara ve gençlere yönelik etkinlikler düzenlenecek.