HABERLER
HABER ARŞİVİ
TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ
İzmir’de toplu ulaşım ücret tarifeleri 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenledi. Otobüs, metro, vapur ve banliyö biniş ücretleri 5’er kuruş artırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren uygulanacak Toplu Taşım Tarifesi açıklandı. Buna göre daha önce “tam” ve “indirimli” olarak uygulanan ücret tarifesi “tam”, “öğretmen” ve “öğrenci” olarak üç gruba ayrıldı. Otobüs, metro, vapur ve banliyöda 1.70 TL. olan “tam” biniş ücretleri 1,75 TL,  0.90 TL. olan öğrenci tarifesi 0,95 TL olarak belirlendi. Öğretmenler için belirlenen tarife ise 1,10 TL. Merkezde 90 dakika içinde 2. ve sonraki tüm binişlerin ücretsiz gerçekleştirildiği aktarmalı ulaşım sistemi ise devam edecek.
 


İlçe seferlerine tek ücret
Yeni düzenlemeye göre, şehir merkezi ile ilçeler arasındaki uzun mesafeli seferlerin ücret tarifeleri ise tüm ilçeler için standart hale getirildi. 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak tarifeye göre ilçe seferleri için ilk binişlerde “tam” 3 TL, “öğrenci” 1,65 TL, “öğretmen” 1,85 TL olarak uygulanacak. İlçelerden şehir merkezine ulaşımda 90 dakika içinde 2. ve sonraki tüm binişler ücretsiz olacak. Şehir merkezinden ilçelere ulaşımda ise 90 dakika içindeki 2. ve sonraki “tam”dan 1,75 TL,  “öğretmen”den 1,10 TL,  “öğrenci”den” 0,95 TL ücret düşülecek.
Yapılan düzenlemeye göre Balıklıova-F.Altay, Foça-Hatundere, Y.Foça-Biçerova, Gerenköy-Biçerova, İYTE-F.Altay hatlarında 50 kuruşa varan indirimler gerçekleştirildi.

3-5 Bilet’te eski tarifeye devam
3-5 binişlik biletlere ait ücret tarifesinde değişiklik yapılmadı. 3 binişlik biletler eskiden olduğu gibi yine 6,50 TL., 5 binişlik biletler ise 10,40 TL’den satılmaya devam edecek.