HABERLER
HABER ARŞİVİ
ESHOT’UN “90 DAKİKA SİSTEMİ” DUBAİ’DE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Toplu ulaşımda tam entegrasyon hedefiyle, 2007 yılından bu yana kademeli olarak aktarmalı sisteme geçen ESHOT Genel Müdürlüğü, başarılı çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’ne (UITP) üye olan ESHOT, birliğin Dubai’de düzenlediği kongre kapsamındaki proje değerlendirmesinde ödüle layık görüldü.
 

 
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin “59. Dünya Kongresi ve Taşımacılık - Kentiçi Ulaşım Fuarı” Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde yapıldı. Kongre kapsamındaki “Türkiye Çalıştayı”nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, METRO A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev ve diğer katılımcı kuruluşlar İ.E.T.T., İstanbul Ulaşım A.Ş., BURULAŞ A.Ş., Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yuvarlak masa toplantısında moderatör Kaan Yıldızgöz’ün sorularını cevapladı ve diğer katılımcılara bilgi verdi. Gül Şener konuşmasında, İzmir’deki toplu ulaşımın gelişme sürecinin yanı sıra toplu ulaşımda uygulanan aktarmalı sistemi de anlattı. 
 

Türkiye Çalıştayı kapsamında UITP’nin “PTX2” adıyla düzenlediği ve toplu taşımada yolcu sayısını iki katına çıkarmayı hedefleyen proje yarışmasının değerlendirmesi sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün otobüs, metro, vapur ve banliyö arasında entegrasyonu sağlayan, ilk binişin ardından 90 dakika içindeki tüm binişlerin ücretsiz yapıldığı ve aktarma esasına dayanan sistem ile ödüle layık görüldüğü açıklandı.

ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, kazanılan ödülü UITP Projeler Başkanı Mohamed Mezgahani’nin elinden aldı. Şener, ödülü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir halkı adına aldığını belirterek, bu başarının İzmirlilere ait olduğunu söyledi. Törene Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Ümit Yalçın da katıldı.