HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN YILBAŞI SÜRPRİZİ

“Bakarsınız bir gün ansızın Hatay Metrosu’na biner ve gideriz” demişti, öyle de yaptı. İzmirspor ve Hatay İstasyonlarında seferler başladı. İzmirspor ve Hatay istasyonlarındaki metro seferlerinin ilk yolcusu Başkan Kocaoğlu oldu. Başkan, yolculu ön işletme seferleri süresince iki istasyondan binişlerin “ücretsiz” olacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’ta açılan 2 bin 250 metrelik Ege Üniversitesi ve Evka 3 metro hattından sonra, 2012 yılı içinde iki metro istasyonunu daha hizmete açtı. 2013’e sayılı günler kala İzmirlilere büyük bir sürpriz yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir gün ansızın binip gideriz” dediği İzmir metrosunun Üçyol -Üçkuyular hattındaki iki istasyonda, İzmirspor ve Hatay’da yolculu ön işletme seferlerini başlattı.


Sabah erken saatlerde Konak İstasyonu’ndan metroya binen Başkan Aziz Kocaoğlu, Üçyol’dan sonra İzmirspor ve Hatay istasyonlarına düzenlenen ilk yolculu seferi İzmirliler ve basın mensupları ile birlikte gerçekleştirdi. Konak İstasyonu’nda Başkan Kocaoğlu’nu gören ve İzmirspor-Hatay seferleri için yapılan anons ile büyük bir sürpriz yaşayan İzmirlilerin bir bölümü, Hatay’a kadar Başkan’a eşlik etti.


Hatay halkına Başkan jesti: Binişler ücretsiz
5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular hattının ilk iki istasyonunu kapsayan 1700 metrelik bölümünü açmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada “İzmirli vatandaşlarımıza yılbaşı hediyesi vermek istedik. İki istasyonumuz hazırlandı. Siz ‘Ne zaman?’ diye sormuştunuz. Ben de bir sabah kalkar yürür gideriz demiştim. İşte o sabah, bu sabah” dedi.


Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Hatay Caddesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın ve esnafımızın da sıkıntı çektiği, Hatay Caddesi’nin trafiğe kapalı olduğu bir süreçten geçtik. Şu anda iki istasyonu hizmete açtık. Yolculu ön işletme yapıyoruz. Bu devam ettiği sürece, İzmirspor ve Hatay’dan binen vatandaşlarımız metroya ücretsiz binmiş olacak. Bunu, orada yaşayan vatandaşlarımıza, inşaat çalışmaları sırasında çektikleri sıkıntılara karşılık küçük bir jestimiz olarak değerlendirebilirsiniz.
Hedef 2013 yılı içinde diğer üç istasyonu da bitirip açmak. Kentin en işlek caddelerinden bir tanesinin altında metro yapmanın zorluklarını bilerek bu yükün altına girdik. İlk ışığı hep birlikte gördük. 2013’ün belli bir sürecinde de Üçyol’dan bir sabah yine ansızın biner, Üçkuyular’a devam ederiz. Tüm İzmirli hemşerilerime hayırlı olsun.
Dün 300 otobüsün alım sözleşmesini imzaladık. Bugün de metronun iki istasyonunu açıyoruz. 2013 yılına sağlıklı bir şekilde ve büyük hediyelerle girmeyi planladık.



İzmirspor ve Hatay İstasyonu’na ilk yolculuğu Başkan Aziz Kocaoğlu ile gerçekleştiren vatandaşlar da çok mutlu olduklarını söyledi. Metroyu dört gözle beklediklerini ve yapımdaki zorlu sürecin farkında olduklarını belirten İzmirliler, “Başkan Aziz Kocaoğlu’na özverili çalışmaları  için teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır bekliyoruz.  Ama sonunda çok güzel bir hizmete kavuştuk” şeklinde konuştu.