HABERLER
HABER ARŞİVİ
ULAŞIMA SINAV DÜZENLEMESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için bir dizi ulaşım önlemi aldı. 16 Haziran Cumartesi, 17 Haziran Pazar, 23 Haziran Cumartesi ve 24 Haziran Pazar günlerinde yapılacak olan sınavlarda ulaşım sıkıntısı yaşamaması için önlemler alındı. ESHOT Genel Müdürlüğü ile METRO A.Ş., “Lisans Yerleştirme Sınavı” başlangıç ve bitiş saatlerini dikkate alarak sefer sıklıklarını artırdı.


ESHOT Genel Müdürlüğü, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi, Yeşilyurt ve Mithatpaşa Caddesi bağlantılı hatları takviye edecek. Kent dışından gelenlerin ulaşımlarını daha rahat şekilde yapabilmeleri için Otogar bağlantılı 50, 54, 250, 606, 607 no’lu hatlar takviye edilecek. Ayrıca metro bağlantılı besleme hatlarına tahsis edilen otobüs sayıları artırılacak. Sınavın bitişinin ardından ise sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden kent merkezine yeterli sayıda otobüs ilavesi yapılacak.


İzmir METRO A.Ş. de, sefer planını yeniden düzenleyerek sefer sıklıklarını arttırdı. Buna göre 16 Haziran ve 23 Haziran Cumartesi günleri, 08:00 – 10:00 saatleri arasındaki metro sefer sıklığı 5 dakikaya indirildi. Aynı şekilde İzmir Metrosu, sınav bitimindeki 12:00 – 14:00 saatleri arasında da “4 dakikada bir” sefer yapacak. 17 Haziran ve 24 Haziran Pazar günleri ise aynı saat aralıkları için ise 5 dakikada bir sefer gerçekleştirilecek.