HABERLER
HABER ARŞİVİ
MESLEK LİSELİLER İZMİR METROSUNU GEZDİ


İzmir Büyükşehir Belediyesinin 28 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Toplu Ulaşım etkinlikleri kapsamında meslek lisesi öğrencileri için teknik eğitim gezisi düzenlendi.


Konak Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ile Buca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 140 öğrencisi, 10 öğretmenleriyle birlikte İzmir Metro A.Ş. yi ziyaret ederek atölye alanını gezdi, yöneticilerden bakım çalışmalarıyla ilgili teknik bilgi aldı. 

İşletime çıkacak trenlerin beklediği yard alanını gezen daha sonra bakım atölyesinde trenlerin elektronik ve mekanik aksamı ile bunların tamir ve bakımlarıyla ilgili bilgi alan öğrenciler; yeni gelen Çin yapımı metro trenini de gezme imkanı buldu. Çinli teknik personelden araçla ilgili bilgi alan öğrenciler merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldu.
 
Kendilerine metro şapkaları ve tişört hediye edilen öğrenciler gezi boyunca şapkalarını çıkarmadı. Özellikle yolcu bilgilendirme için kullanılacak lcd panellere ilgi gösteren öğrenciler, araçların üreticisi Çinli CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co. Ltd firması personeliyle de renkli diyaloglar kurdu.