HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN KOCAOĞLU: “ADALET İSTİYORUM”

Pazartesi günü 60 kişilik bir heyetle EXPO sunumu için Fransa’nın Paris kentine giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan ikinci operasyonun ardından sunumu beklemeden İzmir’e döndü. Dönüşünde kendisini karşılayan kalabalığa Büyükşehir Belediyesi önünde hitap eden Başkan Kocaoğlu, “İzmir yetmedi, Paris’te vurdular. Bir hesap var. Bu bir oyun. Bu oyunu kurandan başka bilen yok. Biz sadece adalet istiyoruz. Buradan, Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı adalete çağırıyorum.” dedi.

2 Mayıs’ta belediyeye gerçekleştirilen operasyonun üzerinden 6 ay 22 gün geçtiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Sabırla ve metanetle adaletin tesis edilmesini, işlemesini istedik ve sustuk. Kurban Bayramı’ndaki bayramlaşma töreninde de konuya kamuoyunun dikkatini çekmiştim. Urla’da yaptığım konuşmada, artık bu iş teftişi ve yasayı uygulamayı geçti ve tacize geldi demiştim. 43 senedir İzmir’de Bornova’da yaşayan ve 7.5 senedir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan biri olarak beni tanıyan bir Allah’ın kulu da kalkıp bu adam yolsuzluk yapar, ihaleye fesat karıştırır, rüşvet alır, yandaşına menfaat sağlar diye düşünmedi. Biz onurumuz, haysiyetimiz, şerefimizle sadece ve sadece İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Başka bir amacımız yoktur” diye konuştu.


“İzmir yetmedi, Paris’te vurdular”
2 Mayıs operasyonu sonrasında EXPO için Paris’e, arkadaşlarını yalnız bırakmamak için gitmediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “İkincide EXPO sunumu için gittiğimiz Paris’ten ilk uçakla geri dönmek zorunda kaldık. İzmir yetmedi, Paris’te vurdular” dedi. Sözlerine, “Bir hesap var ve bu oyunu, oyunu kurandan başka bilen yok. Onlar biliyor” diye devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Aynı inanç, inat, istek ve şevkle geceli gündüzlü çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İnsanlık tarihinde tüm devlet, millet ve ailelerin sıkıntılı dönemleri olmuştur. Türkiye de bugün sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Kısa dönemli duraklamalar bizi daha da güçlendirir. Bu inançla, bilinçle üreteceğiz ve çalışacağız” dedi.


“Sadece ve sadece adalet istiyoruz”
“Kursağımızdan haram lokma geçmedi” diyen Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Bu konuya, hem hükümet, hem de devletin el atmasını istiyoruz. Alnımız açık, yüzümüz pak. Buradan hem Sayın Başbakan’ı, hem de Sayın Cumhurbaşkanı’nı adalete çağırıyorum”. Kocaoğlu, ne 2 Mayıs’ta tutuklanan, ne de son operasyonla gözaltına alınan arkadaşlarının hiçbirinde hile, hurda, rüşvet, iltimas olmadığını vurgulayarak: “Bize bu insanlık dışı, adalet dışı uygulamayı yapanlar hem Tanrı huzurunda, hem millet huzurunda, hem de adalet huzurunda hesap verecekler. Adalet, herkese lazımdır. Bugün bana, yarın bunu bana yapanlara lazım olacaktır. Bunu kimse unutmasın. Hepinize teşekkür ederim, bana sahip çıktınız. Yılgınlığına, küskünlüğe, moral bozukluğuna gerek yok. İşimiz İzmir, gücümüz İzmir” dedi.