HABERLER
HABER ARŞİVİ
BORNOVA METROSUNDA İŞLEM TAMAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova-Evka 3 metro hattındaki 2250 metrelik tüneli ve iki istasyonu tamamladı. Tünel ve istasyonları inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki hafta sonuna kadar hatta elektrik verilerek deneme seferlerine başlanacağını açıkladı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapım çalışmaları tamamlanan Bornova-Evka 3 metro hattını inceleyerek Belediye bürokratları ve yüklenici firma yetkililerinden son durum hakkında detaylı bilgi aldı. Bu yeni metro hattında Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Artık bizim yapacağımız başka bir şey kalmadı. Önümüzdeki hafta içinde hatta elektrik verilecek ve deneme seferleri başlayacak” diye konuştu.


Ege Üniversitesi-Evka 3 hattının işletime açılmasıyla Üniversite Hastanesi önündeki trafik yükünün büyük ölçüde hafifleyeceğini kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Ege Üniversitesi kavşağı ve istasyondaki yükle birlikte, Hastane önünde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Buna ringlerle Ege Üniversitesi öğrencilerini, kampus içine taşıyan ESHOT araçlarını ve diğer çevreden gelen araçların dur-kalklarını eklediğinizde, bölge ciddi bir trafik problemiyle karşı karşıya. Biz metro hattını uzatarak bu trafik yoğunluğunu büyük ölçüde ortadan kaldıracağız. Üniversite öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz, artık kampus durağında inerek okullarına daha kolay gidecek. Ayrıca son durağı Evka-3’e çekerek şu andaki mevcut hastane istasyonu yükünü çok ciddi oranda hafifleteceğiz. Dolayısıyla hem hastane kavşağı ve istasyon rahatlayacak, hem bu buradan Manisa ve Kemalpaşa istikametine daha kolay bir şekilde ulaşılabilecek. Evka-3 İstasyonu’nda ESHOT ve civardan gelecek olan ulaşım araçları için bir semt garajı da yaptık. Orası önemli bir besleme, indirme-bindirme ve semt garajı hüviyeti görecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Hastane-Evka 3 metro hattında 1.947 metrelik bölümü aç-kapa olmak üzere toplam 2.250 metrelik tünel ve iki istasyonu bitirdi. Öte yandan, yeni hatta kullanılacak metro vagonlarının Çin’deki üretimi sürüyor. Tamamlanan vagonlar partiler halinde İzmir’e geliyor. Yeni alınan toplam 8 set 32 vagonun tamamı klimalı olacak.