HABERLER
İKİ BÜYÜK BULVAR BİRLEŞİYOR
Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi. İki bulvarın kesiştiği bölgede Pazar gününden itibaren başlayacak çalışmalar süresince trafik akışı  kontrollü olarak sağlanacak. İki etap halinde yapılacak hat döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci, ekonomik ve konforlu kent ulaşımı için yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nda yeni bir aşamaya daha geçiliyor. Proje kapsamında, Konak Tramvayı'nın güzergahı üzerinde bulunan Şair Eşref Bulvarı’ndaki hat imalat çalışmalarını Lozan Meydanı ile Alsancak Camii arasında geçtiğimiz aylarda başlatan ve Montrö Meydanı hariç olmak üzere Gazi Bulvarı'na kadar tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da Ali Çetinkaya Bulvarı, Gazi Bulvarı (yol geçişleri hariç), Alsancak Sait Altınordu – Vahap Özaltay meydanları arasındaki çalışmaları bitirmişti. Halen Cumhuriyet Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Meles Köprüsü ile Halkapınar Depo Sahası arasında kalan Halkapınar geçiş köprüsü üzerinde de hat imalat çalışmaları sürüyor. 

15 günde tamamlanacak
10 Eylül 2017 Pazar günü ise projenin en kritik aşamalarından birine daha geçilecek.  Kent merkezindeki iki önemli arter, Şair Eşref Bulvarı ve Gazi Bulvarı kesişiminde hat imalatları başlayacak. İlk etapta Konak’a gidiş yönü tek şerit kapatılarak hat çalışmalarına başlanırken, araç trafiği kavşakta kalan iki şerit üzerinden kontrollü olarak sağlanacak. Basmane-Konak yönünde yapılacak ilk etap çalışmaları tamamlandıktan sonra 2. etapta Basmane’ye gidiş yönü tek şerit kapatılarak hat çalışmaları yürütülecek. Araç trafiği yine kavşakta kalan iki şerit üzerinden kontrollü olarak devam edecek. Gazi Bulvarı üzerinde ve Gazi Bulvarı'ndan Şair Eşref Bulvarı'na dönüşte şerit kaybı yaşanmayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şair Eşref Bulvarı-Gazi Bulvarı kesişiminde yapılacak hat döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarını 15 gün içinde tamamlamayı planlıyor.