HABERLER
HABER ARŞİVİ
GÜNE BAŞKAN’LA BAŞLADILAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne, Bornova-Üçyol metrosunda seyahat eden kadın yolculara karanfil dağıtarak başladı. Sabahın erken saatlerinde Bornova metro istasyonuna gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; işlerine, okullarına, hastaneye gitmek üzere yola çıkan İzmirli kadınlara sürpriz yaptı. Metroya binen Başkan Kocaoğlu, Bornova-Konak arasındaki yolculuk boyunca kadınlara hem karanfil dağıttı hem de onlarla sohbet etti.
 

İzmir’in kadın dostu kent olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 6 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak, “Kadın dostu kentin, kadın dostu belediyesiyiz. Kadınlara yönelik birçok etkinlik ve sosyal projemiz var. İzmir’de kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, çalışanıyla, her yaştan insanıyla hiçbir ayrım gözetmeden, kentin her noktasında birlikte olalım, birbirimizi kucaklayalım ve yardıma koşalım istiyoruz” dedi.
 


Kardeş Aile Projesi ile Anadolu’dan kente gelen insanların, kent yaşamına kaynaştırıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu insanları kucaklamazsak, İzmir’in kaderini paylaşmazsak, biz görevimizi yapmamış oluruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütlerimiz ve kadın dernekleriyle hep birlikte bu kaynaşmayı, bu birlikteliği, bu bilinçlendirmeyi sağlamaya çalışıyoruz ve başarılı olduğumuza inanıyoruz” diye konuştu.  Diğer metropol kentlerimize bakınca, İzmir’in kadın sorunlarına karşı daha duyarlı olduğunun görüldüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bundan da mutlu oluyoruz. Tabi ki yeterli değil ama her günü bir fırsat görerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.