HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARŞIYAKA TÜNELİNİN ÜSTÜNDE KEYİFLİ AÇILIŞ
Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlenen Karşıyaka tünel üstü, coşkulu bir törene ev sahipliği yaptı. 3 kilometrelik tünel güzergahı üzerinde yapılan düzenlemenin tanıtıldığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, TCDD 3.Bölge Müdürü Sabahattin Eriş ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan da katıldı.
 

Yüzlerce İzmirli ile birlikte Alaybey İstasyonu’ndan başlayarak Nergis İstasyonu’na kadar yürüyen Başkan Kocaoğlu, tünel üstünde oluşturulan yeni yaşam alanlarındaki çeşitli müzik ve tiyatro etkinliklerini de bir süre izledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, pandomim gösterisini izleyen miniklerin arasına karışarak onlarla birlikte keyifli anlar yaşadı.
Karşıyaka Merkez İstasyon’daki törende konuşan Başkan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olarak tarihe geçtiğini hatırlattı. Bir kamu iktisadi teşekkülü ile yerel yönetimin birlikte hayata geçirdiği ilk ve tek projenin Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “TCDD ile birlikte başlattığımız bu ortak proje, iki kurumun 150’şer yıllık deneyimleriyle yapıldı ve tüm Türkiye’ye örnek bir model oluşturdu. Kentinden demiryolu geçen bütün belediye başkanları şu anda, benzer projeleri TCDD ile yapmak için sıraya girdiler” dedi.
 

Karşıyaka’dan Hatay’a mesaj
Karşıyaka Tüneli’nin 85 milyon TL, tünel üstü düzenlemesinin ise 3.5 milyon TL olmak üzere yaklaşık 90 milyon TL’ye mal olduğunu açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Anormal bir durum olmazsa, Aliağa-Menderes hattının tamamını Mart ayında törenle açacağız. Şu anda günde 70 bin kişi taşıyan hat, 550 bin insan taşıyacak” şeklinde konuştu.
Projenin bazı noktalarında coğrafi nedenlerden dolayı zorlandıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Şirinyer Tüneli inşaatına, Karşıyaka Tüneli’nden 1.5 sene sonra başlamamıza rağmen daha erken tamamladık. Bu bölgede bazı zemin problemleri yüzünden çok uğraştık” diye konuştu. Söz konusu bölgedeki yaşamın birkaç sene olumsuz etkilendiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bazı sıkıntılara rağmen, yapım çalışmaları sırasında bize inanıp destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı inşaatı yüzünden Hatay Caddesi’nde sıkıntı çeken hemşehrilerimizden de sabır istiyorum. Orayı da bölüm bölüm açacağız. İyi niyetle ve büyük gayretle çalışıyoruz” dedi.
 


TCDD 3.Bölge Müdürü Sabahattin Eriş de, ortak projenin geldiği noktadan çok mutlu olduklarını kaydetti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, kendilerinin  yetemediği noktalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir “ağabey-baba gibi” kol kanat gerdiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye çalışanlarının gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını vurgulayan Durak, “Bize bu güzelliği yaşattıklarını için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan tramvay projesi, kongre merkezi, stat ve üniversitemizle Karşıyaka taçlanacak, geleceğin parlayan yüzü olacak” diye konuştu.
 

Yeni yaşam alanı
İzmirlilerin kültürel, dinlenme ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan Karşıyaka Tüneli üst düzenlemesi kapsamında gölgelikli sergileme ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, açıkhava kondisyon alanları,  park düzenlemeleri, yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve meydan düzenlemeleri yer alıyor. 4 noktada yapılan 240 adet fıskiyeli yer havuzlar, akşam saatlerindeki aydınlatmayla mekanı daha çekici bir hale getiriyor.