HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARŞIYAKA TÜNEL ÜSTÜ “ÇİÇEK GİBİ” OLUYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli’nin üzerinde kalan bölgede yaptığı düzenleme çalışmalarını Aralık ortasında tamamlayacak. Tünel üstünde çocuk oyun, açıkhava kondisyon ve sergileme alanları ile fıskiyeli havuzlar, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları olacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Kuzey-Güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin güney kısmında günlük deneme seferlerini sürdürürken, diğer taraftan hattın kuzey bölümünü en kısa sürede hizmete almak için hızlı tempoda çalışmalarını sürdürüyor.


Proje kapsamında yapılan tünellerin üstünde kalan alanlar da, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Daha önce Şirinyer Tüneli üstünü düzenleyerek vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri çağdaş bir mekan haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tüneli üzerinde kalan alanları da aynı şekilde düzenlemek için sürdürdüğü çalışmalarda sona geldi. Üstü gölgeliklerin montajına başlanan çalışmaların önümüzdeki Aralık ayı ortalarında tamamlanması hedefleniyor.


Düzenleme kapsamında, 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli üzerinde kalan bölgede üstü gölgelikli sergileme ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, açıkhava kondisyon alanları,  park düzenlemeleri, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, meydan düzenlemeleri ve fıskiyeli havuzlar oluşturuluyor. Vatandaşların kültürel, dinlenme ve sportif ihtiyaçları düşünülerek yapılan yeni düzenlemeyle birlikte alana yerleştirilecek panolarda, demiryollarının tarihsel gelişim sürecini anlatan bir bölüm de oluşturulacak. Projenin maliyeti  3 milyon 76 bin TL