HABERLER
HABER ARŞİVİ
SIRA TRAMVAYA GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşıma yeni bir soluk getirecek 13 kilometrelik Fahrettin Altay-Halkapınar hattının zemin etütlerini tamamladı. Buca ve Karşıyaka hatlarının projeleri ise yeni yılda tamamlanacak. 
 
Kent içi toplu ulaşımı getirecek 80 kilometrelik Aliağa-Raylı Sistemi’nin ardından Üçyol – Üçkuyular metrosunu da devreye alacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirmeye hazırlandığı tramvay projeleri ile İzmir’in toplu ulaşımına yeni bir soluk getirecek.
Fahrettin Altay-Halkapınar, Karşıyaka Alaybey-Mavişehir ve Buca Şirinyer-Tınaztepe Kampus hatlarında toplam 28.5 kilometre uzunluğundaki tramvay projeleri için çalışmalar aralıksız sürüyor. Kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için planlanan tramvay hatlarında öncelik Fahrettin Altay-Halkapınar güzergahına verildi. Yaklaşık 13 kilometrelik tramvay hattının zemin etütleri tamamlandı. 
 
20 noktada zemin etüdü yapıldı
Üçkuyular Metro İstasyonu’ndan başlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın kara tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’ne kadar uzanan hat, Montrö Meydanı ve  Şair Eşref Bulvarı’ndan geçerek TMO siloları önüne ve oradan da Şehitler Caddesi’ni takiben Halkapınar Metro İstasyonu’na ulaşacak. Bu güzergah boyunca 20 noktada zemin etütleri tamamlanırken, uygulama projelerinin de detay çalışmaları yapılıyor.
Projenin ikinci etabını oluşturan 10 kilometrelik Karşıyaka Alaybey-Mavişehir ile 5.5 kilometrelik Buca Şirinyer-Tınaztepe Kampus tramvay hatlarının projeleri ise hızla devam ediyor. Bir yandan ÇED raporu için Çevre İl Müdürlüğü’ne başvuru yaparken diğer taraftan da fizibilite raporu çalışmalarını tamamlanmak üzere olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayında dış kredi için DPT’ye, daha sonra kefalet için de Hazine’ye başvurması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında tramvay hatları için inşaat ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.
Tramvay hatları, Aliağa-Menderes Raylı Sistem ve Üçkuyular-Bornova arası metro projesiyle entegre olacak ve kent yaşamına da ayrı bir zenginlik katacak.