HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARŞIYAKA TÜNELİNİN ÜSTÜ "CENNET" OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli’nin üzerinde kalan bölgede çocuk oyun, açıkhava kondisyon ve sergileme alanları ile fıskiyeli havuzlar oluşturacak; park ve meydan düzenlemeleri ile yeni yeşil alanlar ve yürüyüş yolları hazırlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Kuzey-Güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’ni önümüzdeki sonbaharda hizmete almak için hızlı tempoda çalışmalarını sürdürüyor.


Proje kapsamında yapılan tünellerin üstünde kalan alanlar da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenliyor.
Daha önce Şirinyer Tüneli üstünü düzenleyerek Bucalıların hoşça vakit geçirebilecekleri, çağdaş bir mekan haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı projeyi Karşıyaka Tüneli üzerinde yaşama geçirmek için inşaat çalışmalarına başladı.



Yapılacak düzenleme kapsamında, 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli üzerinde kalan bölgede üstü gölgelikli sergileme ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, açıkhava kondisyon alanları,  park düzenlemeleri, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, meydan düzenlemeleri ve fıskiyeli havuzlar oluşturuluyor. Vatandaşların kültürel, dinlenme ve sportif ihtiyaçları düşünülerek yapılan düzenlemeyle birlikte alana yerleştirilecek panolarda, demiryollarının tarihsel gelişim sürecini anlatan bir bölüm de oluşturulacak. Yapım çalışmaları önümüzdeki Aralık ayında tamamlanacak projenin maliyeti ise 3 milyon 76 bin TL olacak.