HABERLER
HABER ARŞİVİ
“BİZİM TRENLER” İZMİR’E GELDİ

 

80 kilometrelik Aliağa-Menderes hattında kullanılacak İspanyol yapımı trenlerin ilk seti Ankara’da fabrika testlerine tabi tutulurken, ikinci parti tren seti de İzmir’e geldi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin sonbaharda hizmete alınması için çalışmalarını hızlı tempoda sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yürütülen proje kapsamında 80 kilometrelik güzergahta kullanılacak olan trenlerin ilk seti Ankara’da deneme seferlerini sürdürürken, ikinci parti tren seti de İzmir’e geldi. 3’er vagondan oluşan 2 tren seti İzmir Limanı’ndaki gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından, işletme testleri yapılmak üzere Alsancak Garı’na  çekildi.  
Öte yandan, Nisan ayında Türkiye’ye gelen ve 3 er vagondan oluşan 6 tren setinin Ankara’da işletme testleri ise sürüyor. Haziran ayı başlarında testlerin tamamlanarak bu trenlerin de İzmir’e getirilmesi planlanıyor.  
 
Klimalı vagonlarda 140 km. sürat
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin yüzde 50’şer ortaklıkla kurduğu İZBAN A.Ş. (İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistem Ticaret A.Ş.)’nin işletim yapacağı Aliağa-Menderes hattında kullanılacak tren setleri, İspanyol CAF (Construcciones Y. Auxiliar de Ferrocarriles S.A.) firması tarafından İspanya’da üretiliyor.

3’er vagonlu 33 tren setinden (EMU - elektrikli banliyo tren seti) oluşacak toplam 99 adet vagonun tamamı klimalı olacak. Yeni teknolojikekipmanlar ve konforla donatılmış olan trenler, metrekarede 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Trenlerde saatte 140 km hız ile güvenle ulaşım sağlanacak.