HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÇINARLI HEMZEMİN GEÇİDİ 20 ŞUBAT’TAN İTİBAREN TRAFİĞE KAPATILIYOR

Aliağa-Menderes’te geriye sayım sürüyor.
Aliağa-Menderes Demiryolu hattında yürütülen “İzmir Banliyö Sistemi’nin geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Çınarlı Hemzemin Geçidi 20 Şubat’tan itibaren trafiğe kapatılıyor.

 
TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Aliağa-Menderes arasındaki mevcut demiryolu hattının geliştirilmesi ve çağdaş ulaşım düzeyine getirilmesi amacıyla yapılan “İzmir Banliyö Sistemi’nin geliştirilmesi Projesi” kapsamında imalatlar tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde deneme seferlerinin başlayacağı güzergahın işletmeye açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
 
Bu kapsamda mevcut hemzemin geçitlerdeki imalatların tamamlanabilmesi ve sistem işletmeye alındığında can ve mal emniyetinin güvenceye alınabilmesi için bazı hemzemin geçitlerin kapatılmasına yönelik alınan 2009/232 No’lu UKOME Genel Kurul kararı gereği, Demiryolu–1561 Sokak bağlantısında bulunan “Çınarlı Hemzemin Geçidi” 20 Şubat 2010 tarihinden itibaren trafiğe kapatılacak.
 
Çınarlı Hemzemin Geçidi’nin kapatılması ile;

1. Anadolu Caddesi’ni takiben, Karşıyaka ve Bayraklı yönünden gelen araçlar, Bornova ve Çınarlı yönüne dönmek için Adliye Demiryolu Üst Geçidi’ni, Ozan Abay Caddesi’ni ve 1592 Sokak’tan sola dönerek 1561 Sokak’ı kullanarak ulaşabilecekler. (Haritada mavi renkli çizgi ile gösterilmektedir)

2. Çınarlı ve Bornova istikametinden gelip Konak ve Alsancak yönüne devam edecek araçlar, 1561 Sokağı takiben 2738 Sokak ve devamında 2844 Sokak’ı kullanarak, Eski Hal Kavşağı’ndan sağa dönerek ve Halkapınar Katlı Kavşağı’nı kullanabilecek. (Haritada yeşil renkli çizgi ile gösterilmektedir)

3. Alsancak-Konak istikametinden gelip Bornova ve Çınarlı yönünü kullanacak araçlar, Halkapınar Katlı Kavşağı’nı takiben Şehitler Bulvarı üzerindeki Eski Hal Kavşağı’ndan sola dönerek, 2844 Sokak ve devamında 2798 Sokak’ı kullanarak 1561 Sokak’a dönüş yapabilecekler. (Haritada kırmızı renkli çizgi ile gösterilmektedir)

4. Alsancak-Konak istikametinden gelip Anadolu Caddesi üzerinden Bayraklı ve Karşıyaka yönünü kullanacak olan araçların güzergahında değişiklik olmayacak. (Haritada pembe renkli çizgi ile gösterilmektedir)

5. Bayraklı-Karşıyaka yönünden Anadolu Caddesi üzerinden gelip, Konak ve Alsancak yönüne gidecek araçların güzergahında da herhangi bir değişiklik olmayacak. (Haritada sarı renkli çizgi ile gösterilmektedir)
 
Otobüs güzergahları da değişti
Çınarlı Hemzemin Geçidi’nin trafiğe kapatılması nedeniyle bazı otobüslerin güzergahlarında da değişiklik yapıldı. Buna göre;
- 130 Numaralı Bostanlı İskele-Bornova Metro hattının güzergahı Anadolu Caddesi’ni takiben Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı, Üniversite Caddesi olacak şekilde yeniden düzenlendi.
- 515 Numaralı Tınaztepe-Ege Üniversitesi hattının güzergahı Fatih Caddesi ve Şehitler Caddesi olacak şekilde yeniden düzenlendi.
-  98 Çay Mahallesi-Gümrük
 99 Gazi Meydanı-Gümrük
            102 Alpaslan-Gümrük
            162 Cengizhan-Gümrük
            299 Borsa Okulu-Gümrük hatlarının güzergahı; Manas Bulvarı, Ankara Caddesi, Zafer Payzın Kavşağı, Liman Caddesi, Şair Eşref Bulvarı ve Gazi Bulvarı olacak şekilde yeniden düzenlendi.
-  77 Nafiz Gürman-Gümrük
 78 Yamanlar-Gümrük
120 Ata Sanayi-Konak
142 Egekent-Gümrük
144 Evka 2-Gümrük
147 Postacı Mahallesi-Gümrük
148 Onur Mahallesi-Gümrük
246 Evka 5-Gümrük
247 Evka 6-Gümrük hatlarının güzergahı; Manas Bulvarı, Ankara Caddesi, Zafer Payzın Kavşağı, Liman Caddesi, Şair Eşref Bulvarı ve Gazi Bulvarı olacak şekilde düzenlendi.
-   51 Ayakkabıcılar Sitesi-Gümrük
114 EVKA 3-Gümrük
165 EVKA 4-Gümrük
501 Çiçek Mahallesi-Halkapınar Metro
502 Cengizhan-Halkapınar Metro
504 Fuat Edip Baksı-Halkapınar Metro
599 Borsa Okulu-Halkapınar Metro hatlarının güzergahı ise 2798 Sokak, 2824 Sokak ve Şehitler Caddesi olacak şekilde yeniden düzenlendi.
 
Not: Haritada daire içinde işaretlenen 1 numaralı bölgede Adliye Üst Geçidi bulunmaktadır. Karşıyaka ve Bayraklı yönünden gelerek, Bornova ve Çınarlı yönüne dönecek araç sürücülerinin sıkıntı yaşamamak için Adliye Üst Geçidi’ni kaçırmamaları önem taşımamaktadır.