HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN KOCAOĞLU: “TÜNELLERE SALI GÜNÜ GİRİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular Metro ihalesiyle ilgili yargı müracaat hazırlıkları devam ederken tünellerde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için, yarım kalan kalıcı betonları kendilerinin tamamlayacağını açıkladı. Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki Salı gününden itibaren çalışmaların başlayacağını kaydederek, “Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekiplerimiz, istasyonlar hariç, bin 62 metre invert (taban) betonu ile 2 bin 225 metre kemer betonlarını atmaya başlayacağız. Konuyla ilgili son birkaç gündür yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şantiye olanaklarıyla yarım kalan işi yapacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “İhaleye birim fiyatına göre çıkıldı. Mahkeme, Kamu İhale Kurulu’nun iptal kararını bozarsa bizim yaptığımız iş, firmanın yapacağı işten düşülecek” diye konuştu.
 
Bugüne nasıl gelindi?
Bilindiği gibi, Büyükşehir Belediyesi, 5 Ekim’de Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı Proje’sine ilişkin Kamu İhale Yasasının acil durumlarda yürürlüğe sokulan hükümlerini içeren 21 B maddesi kapsamında davet usulü ihaleye çıkmıştı. Belediye, 7 firmanın davet edilerek, 5 firmanın dosya aldığı ve 3 firmanın katıldığı ihaleye en uygun teklifi veren Öztaş firmasında karar kılmıştı. Ancak ihaleye davet edilmeyen Makro Yapı firmasının Kamu İhale Kurulu’na yaptığı itiraz sonucu, sözkonusu metro hattının yarım kalan kalıcı betonları ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları’nın yapımı öngören birinci etap ihale iptal edilmişti. Bu gelişme üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KİK’in kararını yargıya taşıma kararı aldıklarını açıklamıştı. Büyükşehir, yargının karar verme sürecinde, vakit kaybetmemek ve konunun aciliyetini de göze alarak yarım kalan betonlama işini kendi olanaklarıyla yapma kararı aldı.