HABERLER
HABER ARŞİVİ
ALİAĞA -MENDERES’TE SİNYALİZASYON İHALESİ YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce itirazlar nedeniyle iptal edilen Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi haberleşme ve sinyalizasyon ihalesini gerçekleştirdi. İhaleye katılan 4 firmadan 3’ü teklif verdi.

 

Üçyol-Üçkuyular ihalesini süratle sonuçlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi Haberleşme Sistemi ile Çiğli ve Cumaovası’nda Lokal Sinyalizasyon yapılmasını kapsayan ihaleyi de gerçekleştirdi.

4 firmanın katıldığı ihalede 3 firma teklif sundu. OAO-Baumann-Doyap Yapı San. Enerji Müh. A.Ş. iş ortaklığı 7 milyon 78 bin 390 Euro, Savronik Sistem Taah. Tic. A.Ş. 7 milyon 246 bin Euro, Alcatel Lucent Teletaş Telekominikasyon A.Ş. ise 7 milyon 389 bin Euro teklif verdi. İhale komisyonunun dosyalar üzerinde yapacağı incelemenin ardından, yüklenici firmanın belirlenerek ihalenin sonuçlandırılacağı bildirildi.

İhale kapsamda 80 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Cumaovası hattı boyunca 31 adet istasyonda haberleşme sistemi ile Çiğli ve Cumaovası depo tesislerinde lokal sinyalizasyon sistemleri kurulacak.

Kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nde daha önce yapılan haberleşme ve sinyalizasyon ihaleleri, itirazlar nedeniyle iptal edilmişti.