HABERLER
TRAMVAYDA SÖMESTR SEFERBERLİĞİ
İzmirlileri toplu ulaşımda tramvay konforuyla tanıştıracak çalışmalar, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte hız kazanacak. Trafik yoğunluğunun nispeten azalacağı bu dönemde Konak'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı ile Karşıyaka'da Hasan Ali Yücel Bulvarı'ndaki 3 ayrı noktada çalışma başlatılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bölgelerde geçici trafik düzenlemesine gidecek. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında yer alan Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapımında büyük mesafe alındı. Karşıyaka Tramvayı'nda Mavişehir-Bostanlı arası test sürüşleri başladı. Konak hattında ise Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki çalışmalar tamamlanma aşamasına yaklaştı. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte her iki yakada da yeni bir hareketlilik başlayacak. Mevcut trafik akışını etkileyebilecek bölgelerde yapılması gereken çalışmalar, yoğunluğun nispeten azalacağı bu döneme sıkıştırılacak. 21 Ocak 2017 Cumartesi gününden itibaren tramvay güzergahı boyunca yapılacak imalatlar için Karşıyaka'da bir,  Konak'ta iki olmak üzere toplam üç noktada trafik düzenlemesi yapılacak. 



Karşıyaka Tramvayı'nda son viraj 
Karşıyaka Tramvayı güzergahında, Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Ahmet Adnan Saygun Parkı (kara tarafı) önünden geçen tek hat tramvayın deniz tarafına bağlantısında, orta refüje kadar olan 1.kısmın imalatlarına 21 Ocak’tan itibaren başlanacak. 15 gün sürecek çalışma kapsamında Hasan Ali Yücel Bulvarı’nın Cemal Gürsel Caddesi girişinden sonra yol gövdesi deplase edilerek geçici trafik düzenlemesi yapılacak. Kara tarafından orta refüje kadar olan 1.kısmın imalatları tamamlandıktan sonra, orta refüjden sonraki 2.kısmın imalatlarına geçilecek. Bu bölgede trafik ikişer şeride düşürülerek mevcut trafik düzenine devam edilecek. 

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda asfaltlama çalışması
Konak Tramvayı'nın geçtiği Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın, Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi ile 16 Sokak arasında kalan kısmında da 21 Ocak tarihinden itibaren asfalt serim çalışmaları başlayacak. Yol gövdesinin proje kotuna getirilmesi için bu bölgede yer yer 30-40 santimetreye varan kazılar yapılacak. 15 gün içinde tamamlanması planlanan çalışmalar ilk olarak kara tarafında, ardından deniz tarafında gerçekleştirilecek. Birinci hafta yolun deniz tarafında kalan kısmı iki yönlü olarak hizmet verecek. Çalışma yapılacak kısımda sabah saatlerinde Konak yönüne iki şeritten, Üçkuyular yönüne tek şeritten ulaşım verilecek. Akşam saatlerinde de yoğunluğun yön değiştirmesi nedeniyle Üçkuyular yönüne iki, Konak yönüne tek şeritten ulaşım sağlanacak. İkinci hafta aynı şekilde yolun deniz tarafında çalışma yürütüleceği için, buradaki ulaşım da kara tarafına aktarılacak. 



Şair Eşref Bulvarı'nda hat imalatı başlıyor 
21 Ocak 2017 Cumartesi gününden itibaren Konak Tramvayı güzergahındaki Şair Eşref Bulvarı’nda hat imalat çalışmalarının da startı verilecek. Ancak bu bölgedeki çalışmalar daha uzun soluklu olacak ve etaplar halinde gerçekleştirilecek. Hat döşeme çalışmasının 1. Etabı kapsamında, Alsancak Hocazade Camii ile Lozan Meydanı arasındaki 460 metrelik kısımda çalışma yürütülecek. Bu süreçte önce Çankaya-Alsancak yönündeki kısım trafiğe kapatılacak. Ulaşım karşı şeritten çift yönlü olarak sağlanacak. Ardından 2. Etap çerçevesinde aynı bölgedeki karşı şeritte çalışma yürütülecek ve bu kez diğer şerit çift yönlü olarak ulaşıma açılacak. İlk iki etap 2 ay sürecek. Çalışmalar boyunca her türlü trafik yönlendirmesi yapılarak Şair Eşref Bulvarı'nda imalatlar tamamlanacak.